Loopt jouw relatie niet lekker? Is er minder intimiteit dan je zou willen? Heeft je partner vaak kritiek op je? Heb je het gevoel dat je het in zijn of haar ogen niet goed kan doen, hoe erg je ook je best doet? Voel je je afgewezen? Lopen gesprekken uit op ruzies?

De meeste mensen lopen op een gegeven moment in hun relatie tegen problemen aan. Het is normaal, een onderdeel van het leven. Je hebt veel te leren in je leven en in je relatie leer je het allermeest. In je intiemste relatie heb je het meeste last van je bagage. Als je daar niet mee aan de slag gaat, put je je jezelf, je partner en je relatie op den duur uit. Het is heel jammer als je problemen in je relatie meteen zien als falen. Het is juist een signaal dat je op onderzoek uit moet, dat je de blik op jezelf moet werpen. Draagt wat ik doe nog bij aan wat we samen hebben?

Doordat je in een relatie vaak precies op elkaars zere tenen staat, worden problemen al snel hardnekkig en gaan niet vanzelf over.

Ook al hoop jee daar natuurlijk wel op. Hoop jij dat je partner tevredener wordt en aardiger tegen je gaat doen. Dat jullie kunnen praten zonder ruzie te krijgen en het weer leuk vinden om met elkaar te vrijen. Maar met andere mensen dan met je partner heb je best leuk contact, dus je vermoed dat het toch echt aan de ander ligt.

Het grappige is: dat denkt je partner ook! Die denkt ook dat jij de oorzaak bent van de problemen tussen jullie. Want ook jouw partner heeft alleen met jou dergelijke problemen!

Waarschijnlijk hoopt je partner net als jij dat het vanzelf weer over gaat. En probeert zich wat meer te richten op dingen buiten de relatie. Vriendschappen, sporten of extra hard werken bijvoorbeeld, in de hoop dat de bui voorbij trekt. Helaas is het leven geen sprookje en komt er geen fee met een toverstaf voorbij die de problemen die tussen jullie spelen op gaat lossen.

Partners versterken juist de problemen
Omdat jullie vast zitten in zichzelf herhalende patronen van denken en voelen, is het vrij zeker dat je er juist niet samen met je partner uitkomt. Jullie doen namelijk dingen met elkaar die het probleem versterken. Je denkt dat het helpt als je kritiek geeft op je partner, maar je partner voelt zich alleen maar meer afgewezen en trekt zich nog verder terug. Zo lang je naar je partner blijft kijken, ga je de oplossingen niet zien.

Ontdek jouw bijdrage aan de oplossing
De enige manier om er echt wat aan te doen, is in de spiegel kijken. Te kijken naar jouw eigen aandeel. Naar jouw gevoelens, gedachten en gedrag. Helder (en zonder jezelf verwijten te maken) te onderzoeken wat jouw eigen bijdrage aan de problemen is. Want alleen zo kun je ontdekken wat jouw bijdrage aan de oplossing kan zijn.

Spiegel
Tijdens de opstellingendag Open jezelf voor liefde ga je in de spiegel kijken naar je eigen gedrag en wat daar onder zit. Je ontdekt waar jij je afsluit voor liefde en hoe je jezelf weer kunt openen. Je leert met je eigen gevoelens om te gaan en vind daardoor oplossingen vinden die echt werken. Jij neemt het heft in handen, zodat jouw relatie weer leuk en gezellig wordt en jullie weer met elkaar vrijen.

Of je ontdekt deze dag dat het beter is om je voor te gaan bereiden op het einde van je relatie. Want een destructieve relatie waar geen hoop is op verandering, kan je beter beëindigen dan te blijven hangen in valse hoop.

Individuele sessie
We komen samen in een kleine groep van maximaal vijf mensen. Je krijgt die dag een individuele sessie, waarbij de anderen toekijken. Met (familie)opstellingen op tafel komen we tot de kern van de vraag. We kijken op meerdere lagen naar jouw gedachten, gevoelens en gedrag. Daardoor krijg je toegang tot de delen in je persoonlijkheid die bij gaan dragen aan de oplossing.

Voordelen van een groep
Je groepsgenoten kijken toe bij jouw sessie en jij bent toeschouwer bij hun sessies. Je zult dingen herkennen in de sessies van anderen. Het kijken naar hun leerproces zal jou raken en veranderen.Vaak maken mensen aantekeningen voor elkaar, zodat je na afloop belangrijke dingen nog even terug kunt lezen. Ook maak je foto’s van de opstellingen, zodat je thuis terug kunt halen wat je geleerd hebt.

Tussen de middag gaan we samen lunchen in een van de leuke restaurantje in het centrum van Culemborg. Er is tijdens de lunch ruimte om te praten over wat je beleeft en herkent en ook ruimte om na je eigen sessie even een ommetje te maken om alles te laten bezinken.

Oude shit opruimen
Tijdens de dag, ga jij ervaren wat jou in de weg staat om je te openen voor liefde en je plek als partner volledig in te nemen. Je ruimt je eigen ‘oude shit’ op. Je gaat zien hoe jij eraan kunt bijdragen dat jouw relatie weer lekker loopt en je weer dichter bij elkaar komt.

 

Caroline Franssen
Jullie begeleider Caroline Franssen heeft zeer veel ervaring met het begeleiden van mannen en vrouwen om weer lol, intimiteit en seks in hun relatie te brengen. Zij werkt al twintig jaar als persoonlijk coach, waarvan twaalf jaar als relatiecoach. Zij gebruikt (aspecten uit) familieopstellingen om mensen in beweging te brengen. Caroline’s aanpak is rechtstreeks naar de kern. Je leert kwaliteiten in jezelf aan te spreken die jouw plezier in je relatie en je liefdesgeluk ten goede komen. Resultaat gegarandeerd.

De opstellingendag is ook geschikt als je vragen hebt over het mislopen van een oude relatie of het vinden van een nieuwe partner.

Ervaringen van deelnemers:

De workshop is een voltreffer. Caroline weet heel snel een hele prettige, veilige en vertrouwde sfeer te scheppen. Hierdoor komen de deelnemers zonder remmingen vrij. Ze weet echt, geniaal gewoon, heel snel de spijker op zijn kop te slaan. Voor mij een zeer geslaagde, effectieve dag. Waar al mijn leervragen aan bod kwamen. En waar wij mannen vriendschap met elkaar sloten alsof wij elkaar al jaren kennen. Grandioos!

Dirk Klok (55)

De workshop heb ik als heel prettig ervaren. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven waarmee verder kan. Caroline lukt het met haar doortastende aanpak om snel tot de kern te komen waar het om draait. Je ziet en ervaart daardoor waar problemen vandaan komen, en je krijgt handvatten om er (anders) mee om te gaan.
Een aanrader voor iedereen.

Joost Niesthoven

PRAKTISCH
De workshop vindt plaats bij de Relatie Academie, Tollenstraat 39 in Culemborg.

Inloop vanaf 9.45 uur, start om 10.00 uur, verwacht einde rond 17.00 uur

Investering: € 324,99 inclusief koffie, thee, vers fruit, versnaperingen, lunch en het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken t.w.v. €18,95

Direct aanmelden voor vrijdag 2 februari

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.