Voor jezelf kiezen wordt snel uitgelegd als tegen je relatie kiezen. Daardoor wordt in mijn ogen juist de kern van de problematiek in veel relaties niet geraakt. Het is juist de kunst om voor jezelf te kiezen IN je relatie. Om echt te kijken naar jouw eigen rol en jopuw persoonlijke geschiedenis die je meeneemt in de relatie.

De bestaande hulpverlening op relationeel gebied kijkt vaak alleen naar het hier en nu. Er worden wat trucjes geleerd maar die blijven aan de oppervlakte. Daar ben ik zelf in mijn relatie ook tegenaan gelopen.  Ook bij mijn vrienden zag ik dat hulpverleners de angel niet uit de relatieproblemen wisten te halen. Daarom heb ik de Relatie Academie opgericht. Mijn missie is om mensen handvatten te geven om liefdevolle en gelijkwaardige relaties vorm te geven. In mijn ideale wereld komen mannen en vrouwen beiden tot hun recht.

Van journalist tot coach
Na de School voor de Journalistiek werkte ik drie jaar als journalist. Daarna ging ik weer studeren en als meester in de rechten heb ik zeven jaar bij de vakbeweging gewerkt als beleidsmedewerker en onderhandelaar. Coach/ trainer werd mijn derde beroep. De basis daarvoor werd gelegd toen ik tussen mijn twee banen werkloos thuis zat met twee diploma’s. Hoe kon dat toch? Ik was toch slim en getalenteerd? Waar mistte ik dan de aansluiting?

Daar begon mijn queeste naar het vinden van balans tussen gevoel en verstand, die inmiddels al bijna dertig jaar duurt. Ik verdiepte me in methoden die echt helpen om concreet in het dagelijkse leven vorm kunnen geven aan wat je werkelijk wilt. Ik volgde talloze opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke groei. Het begon lichaamsgericht, met opleidingen in ademwerk (rebirthing) en holistic pulsing. Ook het gebied van sensualiteit, tantra en massage kwam aan bod. Op archetypisch gebied leerde ik werken met Voice Dialogue en het Voyager Tarot spel. Vervolgens deed ik bij Phoenix een opleiding familieopstellingen. In aanvullinmg daarop volgde ik de afgelopen tien jaar vele systemische cursussen bij internationale trainers. Onder andere bij Bert Hellinger en Angwyn St Just. Ik deed specifieke bijscholingen rond relatieopstellingen bij Judith Hemming. Traumawerk kwam aan bod bij o.a. Peter Levine, Franz Rupert en Daan van Kampenhout. Ook deed ik een bijscholing in Emotion Focussed Couples Therapie (EFT) van Susan Johnson, de auteur van Hou me vast.

Wat ik zelf als in al die methodieken als het meest effectief heb ervaren, verbond ik in mijn spreekkamer met elkaar. Zo ontwikkelde zich de methodiek Beeldkracht®, die zichtbaar een samenvoeging is van het archetypische werk met verschillende delen in jezelf en familieopstellingen.
Ik wil dat dingen werken, dat ze effect hebben, dat er echt wat gebeurt. Ik ben ongeduldig en stel hoge eisen aan het resultaat. Ik wil dat alle niveaus worden geraakt: verstand, gevoel, intuïtie en daadkracht. Zodat je jezelf als een geheel ervaart en dingen die je leert nog dezelfde dag nog in de praktijk kunt brengen.

Het inzetten van Beeldkracht® helpt mensen om oud zeer en trauma’s te verwerken en geeft hen de regie over hun eigen gevoelens en gedachten. Door je te verbinden met je wortels, kom je tegelijkertijd los uit knellende banden. Zonder oordeel naar jezelf kijken en radicaal zowel de positieve als de ‘negatieve’ aspecten van jezelf aanvaarden zijn daar belangrijke onderdelen van.

Tijdens het jarenlang begeleiden van stellen verzamelde ik een berg aan kennis en ervaring op het gebied van mannen, vrouwen en relaties. In 2014 verscheen mijn boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken. Daarin geef ik mannen en vrouwen praktische handvatten om gelijkwaardige relaties vorm te geven. Dat boek geef ik nu cadeau bij iedere sessie, zodat ik niet alles iedere keer opnieuw hoef uit te leggen.

Betrokkenheid & distantie
Door mijn betrokkenheid leef ik met jou mee en heb contact met wat jij ervaart. Tegelijk weet ik afstand te nemen om zonder oordeel te kunnen zien wat er op diepere lagen speelt en te doen wat nodig is om patronen te doorbreken. Mijn manier van werken is intensief, waardoor er in korte tijd veel gebeurt. Het is wonderbaarlijk welk effect dat heeft. Ik zie dat je rustig, helder en besluitvaardig wordt en toegang krijgt tot eigenschappen en mogelijkheden waarvan je dachten dat je ze niet had. Je ervaart regie over je  gevoelens en gedachten. En daardoor kan je regie nemen in je eigen leven. En hoewel ik je graag zie komen, ben ik altijd blij als je weer gaat met de touwtjes van jouw leven in je handen.

Wat kan ik voor jou doen?

Bel me op 06-33886581 om je situatie voor te leggen.