);

Relatieproblemen oplossen zonder je partner

Jij vindt dat er problemen zijn in je relatie, maar je partner ziet dat niet zo. Die wil niet mee naar een coach of therapeut. Je voelt je afhankelijk.  Je kunt een relatie immers alleen samen verbeteren.

 

Het is volkomen normaal dat een relatie een tijdje stagneert. Niet meteen reden voor paniek.  Als jij je inzet om jezelf beter te leren kennen, je ‘shit’ uit het verleden op te ruimen en je verantwoordelijkheid op te pakken voor jouw aandeel in de relatie, is er veel meer verbetering mogelijk dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Meer intimiteit, elkaar tot steun zijn en genieten van de liefde tussen jullie.

Ben jij eenzaam, teleurgesteld of ontevreden in je relatie? Lukt het je niet om met je partner te praten over wat er tussen jullie speelt? En wil hij/zij niet met je mee naar een coach om er eens naar te kijken? 

Je voelt jezelf met de rug tegen de muur staan.  Je wilt een betere relatie, maar je partner ziet het probleem niet of wilt geen hulp. En je kunt je relatie toch alleen maar samen verbeteren? 

Doordat je dat zo ervaart, maak je jezelf ongewild afhankelijk van je partner. Hij/zij krijgt macht door niet te willen bewegen. Jij gaat je afhankelijk en machteloos voelen. Die machteloosheid kun je doorbreken. Het is namelijk heel goed mogelijk om alleen te werken AAN JOUW AANDEEL in de problemen die spelen in jullie relatie. Een goede relatie begint namelijk bij jezelf. Je hebt je partner daar niet voor nodig.

Als jij je tegen laat houden door je partner om zelf te komen voor een relatiegesprek, kijk dan eens of je er misschien zelf erg tegenop ziet om te komen. Misschien vind je het eng  omdat je bang bent voor de consequenties van het gesprek. Stel dat er uit komt dat je beter bij je partner weg kunt gaan? Dat betekent nogal wat voor je leven!

Zo stel jij zelf ook uit om in actie te komen. En hoe langer je wacht met hulp zoeken, hoe verder jullie ondertussen uit elkaar groeien. En hoe groter de kans wordt dat je angst om uit elkaar te gaan, waarheid wordt.

WANNEER HEEFT EEN RELATIEGESPREK IN JE EENTJE ZIN?

Als je IN een relatie zit en een of meer van deze dingen herkent:

 • Je houdt van je partner. Je wilt ECHT meer praten, vrijen of andere leuke dingen doen samen met je partner, maar het gebeurt almaar niet.
 • Jullie hebben steeds dezelfde ruzies.
 • Je hebt last van afstand tussen jou en je partner.
 • Je voelt je overbelast, er ligt teveel op je bord.
 • Je partner wil te weinig seks.
 • De seks die jullie hebben, is niet prettig.
 • Eenzaamheid in je relatie.

Als je overweegt om te scheiden of al gescheiden bent:

 • Je bent je al jarenlang aan het aanpassen aan je partner en realiseert je dat de relatie eigenlijk eenzijdig is. Je wilt wel stoppen, maar weet niet hoe, of je bent bang voor de consequenties.
 • Je overweegt (al een tijdje) om te gaan scheiden.
 • Je houdt het echt niet meer uit met je partner.
 • Je bent aan het scheiden, maar het valt je zwaar.
 • Je bent gescheiden maar je voelt je nog niet vrij of de omgangsregeling loopt niet goed

Als  je geen relatie hebt en er je er wel een zou willen:

 • Je wilt je graag openstellen voor een relatie, maak je merkt dat iets je blokkeert
 • Je zoekt al tijden naar een nieuwe partner, maar er gebeurt almaar niets
 • Je denkt dat je (bijvoorbeeld) te dik, te dun, te oud, te eigenwijs of te verlegen bent voor een relatie

In een individuele coachingsgesprek is de aandacht gericht op jouw eigen wensen en verlangens in je relatie(s). Door die centraal te stellen doorbreek je patronen van afhankelijkheid en machteloosheid. Je ontdekt hoe jouw gedrag, gedachten en energie bijdragen aan stagnatie in je relatie. En je leert hoe je kunt bijdragen aan de oplossing ervan. Door de regie te krijgen over jezelf, krijg je ook meer invloed op de relatie. 

Het kan zijn dat jij problemen ervaart, maar je partner het OK vindt zoals het gaat. Verspil je energie dan niet aan het overhalen van je partner om mee te komen. Erken dat jij tegen problemen aanloopt in de relatie en dat je die problemen wilt oplossen. Je bent daarvoor niet afhankelijk van je partner en of hij of zij in jullie relatie de problemen op dezelfde manier ervaart. Voor mannen geldt bijvoorbeeld dat zij het vaker dan hun partner als vervelend ervaren dat er weinig seks is. Vrouwen willen vaak meer praten en krijgen dat niet voor elkaar. Als jij je eigen verlangens serieus neemt, maak dan vandaag nog een afspraak!

Twijfels over de relatie
Het kan ook zijn dat jij grote twijfels hebt over jullie relatie en wilt weten of het wel zin heeft om door te gaan. Als neutraal persoon stel ik  jouw belang centraal en ben ik niet gehecht aan de uitkomst. Een individueel relatiegesprek met mij geeft je dan inzicht in jezelf, je eigen gedrag en de mogelijkheden die jij hebt om je relatie ten positieve te beïnvloeden. En als die er niet meer zijn, kan ik je helpen om een beslissing te nemen waar je misschien al jaren tegenaan zit te hikken.

Van mij krijg je een steuntje in je rug!
Ook na een scheiding kun je nog problemen ervaren die betrekking hebben op je relatie. Het kan zijn dat je moeilijk los komt van je ex. Of dat jullie in een voortdurende strijd verwikkeld blijven. Zeker als je een ‘moeilijke partner’ had, kan een steuntje in de rug helpen om weer volledig op eigen benen te staan.

Zonder je partner komen
De beslissing om zonder je partner te komen, is vaak het moeilijkst. De meeste mensen hebben de illusie dat je om een relatie te verbeteren altijd twee mensen nodig hebt. Maar dat is niet waar. In je eentje kun je zo groeien en veranderen dat dat direkt effect heeft op je partner. Bovendien stap je onmiddellijk uit de afhankelijkheid. Jij bepaalt of jouw gevoel de moeite waard is om wat aan te gaan doen, of je partner het nou met je eens is of niet. En of je partner zich er voor wil inspannen of niet. Jij kiest voor jezelf!

Kom jij niet omdat je partner niet meewil komen of omdat je bang bent voor wat er gebeurt als je alleen komt?
Vraag jezelf eens af:
* In hoeverre erken jij zelf dat je ongelukkig bent in je relatie?
* In hoeverre heb je je partner nodig om jouw gevoel hierover te erkennen?
* Wanneer neem je jouw eigen gevoel serieus genoeg om er echt wat mee te doen?

Kracht
In deze individuele coachingsgesprekken is onze aandacht niet gericht op je partner en wat hij of zij allemaal fout doet, maar op jouw eigen wensen en verlangens. Door die centraal te stellen en op een opbouwende manier aan je relatie te werken, doorbreek je patronen van machteloosheid en afhankelijkheid. Je liefde voor jezelf en voor je partner kan weer stromen. Zodat jullie allebei meer tot je recht kunnen komen. Uiteraard kan het ook zijn dat je door het gesprek de pijnlijke conclusie trekt dat er geen toekomst is voor jullie relatie. Niet alle relatieproblemen zijn te verhelpen. Sommige mensen zijn echt heel moeilijk om mee samen te leven.

Investeren in je relatie is investeren in jezelf
Door mijn ervaring en effectieve werkwijze hebben de meeste mensen aan één gesprek genoeg om hun leven een nieuwe richting te kunnen geven.
Ik voer maximaal één coachingsgesprek per dag.

Investering: €450,00 inclusief btw voor een sessie.

Je krijgt een factuur op naam van het bedrijf zodat je de coaching desgewenst kunt opvoeren als bedrijfskosten.

– inclusief het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken
– inclusief voorbereiding (ik lees de door jou ingevulde uitgebreide vragenlijst)
– inclusief ‘nabereiding’ (jij maakt een verslag, ik beantwoord één keer je vragen per mail).

Een sessie duurt in beginsel twee uur, loopt het gesprek langer dan tien minuten uit, dan kost dat €40 per kwartier.

Plan nu je afspraak