);

Boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken uitverkocht

“Een praktisch, to the point handzaam en informatief naslagwerk, zonder lange analyses waarom een relatie mis kan gaan, met heldere aanbevelingen en oplossingsgerichte tips. Het belicht je eigen rol als partner en het al dan niet slagen van je relatie door jouw toedoen.”

 

Dat schrijft de recente van de website Damespraatjes over Eerste Hulp Bij Relatieongelukken. Het boek geeft mannen en vrouwen handvatten voor het emotiemanagement dat een liefdesrelatie vraagt. Ook wie al helemaal tevreden is met de relatie kan in dit boek nog slimme ingrepen ontdekken om de relatie intiem en sprankelend te houden.

In iedere relatie loop je tegen kleine en grotere relatieongelukken aan. Om er een paar te noemen: Je voelt je afgewezen door je partner. Wat je vroeger zo leuk aan de ander vond, is nu ronduit irritant. Jullie eens zo passionele verhouding is bijna ongemerkt een broer-en-zusrelatie geworden. Jullie maken veel meer ruzie dan je lief is. Of je hebt ontdekt dat je partner is vreemdgegaan. Zo’n ongeluk hoeft niet het einde van je relatie te betekenen. Met een beetje inspanning zijn veel relatieongelukken op te lossen.

Caroline Franssen, directeur van de Relatie Academie en relatie-expert, bracht de belangrijkste oplossingen uit haar jarenlange ervaring in het begeleiden van stellen bij elkaar in het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken.

Honderden praktische tips
– Is degene waar je nu mee aan het daten bent, geschikt voor een relatie?
– Hoe verwerk je kleine en grote tegenslagen in je relatie
– Wat doe je als je vaak ruzie maakt?
– Hoe breng je een ingeslapen seksleven weer tot bloei?
– hoe verdeel je de taken in het gezin?
– Hoe ga je om met verschillen tussen mannen en vrouw?
– Hoe kom je weer tot elkaar nadat jij bent vreemd gegaan of je partner is vreemd gegaan?
– Is het beter om te scheiden of te blijven?

Liefdevolle relatie
De vragen die je aan jezelf kunt stellen, de tips en de aanbevelingen helpen jou om datgene waar jij nu mee worstelt in je relatie ook daadwerkelijk aan te gaan en op te lossen. Als je de tips uit Eerste Hulp Bij Relatieongelukken ter harte neemt, komt je relatie er zelfs beter, warmer en liefdevoller uit. Of je vindt eindelijk de moed om een relatie die je uitput, te verbreken.

Emotie-management
Het boek geeft mannen en vrouwen handvatten voor het emotiemanagement dat een liefdesrelatie vraagt. Ook wie al helemaal tevreden is met de relatie kan in dit boek nog slimme ingrepen ontdekken om de relatie intiem en sprankelend te houden.

Eerstehulpbijrelatieongelukken3DVijf sterren bij Bol.com
Eerste Hulp Bij relatieongelukken wordt met vijf sterren gewaardeerd bij bol.com. Lezers vinden het boek praktisch, toegankelijk en inspirerend.

Wil je eerst een betere indruk krijgen van het boek?  Download hier een preview van het eerste hoofdstuk met voorwoord, inhoudsopgave en de eerste belangrijke tips die ook jouw relatie kunnen redden.

Uitverkocht
Eerste Hulp Bij Relatieongelukken is uitverkocht.

 

 

Recensies van Eerste Hulp Bij Relatieongelukken

 

Eerstehulpbijrelatieongelukken_cover kopie

Damespraatjes (een website met leuke columns en recensies)

“Soms vraag ik me af hoeveel zelfhulpboeken er zijn en hoeveel er nog zullen verschijnen. Voor elk denkbaar probleem is er wel een boek of is er uitgebreide informatie te vinden op Internet.  Toen ik dit boek Eerste Hulp bij relatieongelukken van Caroline Franssen in handen kreeg was ik een beetje sceptisch. Dat was in een klap weg na het lezen van het eerste hoofdstuk.

Het is een praktisch, to the point handzaam en informatief naslagwerk, zonder lange analyses waarom een relatie mis kan gaan, maar heldere aanbevelingen en tips die oplossingsgericht zijn.

Wat de schrijfster heel goed doet is het belichten van je eigen rol als partner en het al dan niet slagen van je relatie door jouw toedoen. Communicatie, wederzijds respect, openheid, veiligheid, gelijkwaardigheid, zo maar een paar sleutelwoorden die bij elk probleem dat zich in een relatie voor kan doen, terug komen.

Zelfreflectie
Een belangrijk aspect is zelfreflectie. Wat betekent een probleem voor mij? Wat is mijn rol? Hoe kan ik mijn gedrag aanpassen zonder mezelf of de ander geweld aan te doen? Hoe ga ik er mee om en wat kan ik zelf doen om een situatie aanvaardbaar te maken?

Caroline zoomt in op het veranderingsproces dat partners doormaken, op communicatie en de verschillen tussen mannen en vrouwen, moeilijke partners, op geweld, seks en ontrouw. Maar ook op de opvoeding en kinderen, stiefouderschap. Ze belicht het probleem of de situatie vanuit beide partners, zowel de man als de vrouw krijgen aanbevelingen of handvatten maar ook tips hoe te handelen om een probleem of moeilijke situatie aan te pakken.

Praktijkvoorbeelden
Een prettige afwisseling zijn de korte praktijksituaties waarin een relatieprobleem wordt geschetst. Nadat het probleem is besproken en voorzien van tips, kun je lezen of dit bij het betreffende koppel heeft gewerkt. Nuttige tips om de relatie een herkansing te geven of uit het slop te halen zijn het complimentendieet, een onverwachte speciaal uitje organiseren en de tien-minutengesprekken. Bij deze gesprekken krijgen beide partners de gelegenheid om tien minuten lang zich uit te spreken over allerlei zaken, zonder dat de ander hem/haar onderbreekt. Ook het direct achteraf reageren wordt afgeraden. Beter is het om e.e.a. te laten bezinken en er de volgende dag op terug te komen.

Praktische opzet
De opzet van het boek is heel praktisch. Het begint met een hoofdstuk over acute reanimatie als je relatie in nood is. Hiervoor geeft ze drie regels. Belangrijk is dat je zelf de keuze maakt of je jouw relatie wilt laten slagen of wilt laten doodbloeden. Door vervolgens in elk hoofdstuk een apart thema te behandelen, maakt de schrijfster het jou als lezer gemakkelijk om dat deel te raadplegen en de aanbevelingen en tips tot je te nemen. Hoofdstuk 2 is beslist een aanrader. Hierin wordt de vraag gesteld of je wel toe bent aan een relatie en hoe je kunt ontdekken of je partnerkeuze wel de juiste is. Waarop is jouw keuze gebaseerd?

Ondertrouw
Dit naslagwerk van Caroline Franssen is zo’n boekje dat elke ambtenaar van de Burgerlijke Stand aan a.s. echtparen zou moeten uitreiken als ze in ondertrouw gaan. De verwachte roze wolk wordt iets minder roze en maakt plaats voor een realistisch beeld van het huwelijk waar alle aspecten van een relatie bespreekbaar zijn en de liefde hoogtij kan vieren.”

 Lisanne Teeuwen, Damespraatjes

————

Tijdschrift voor coaching:

“Eerste hulp bij relatieongelukken´ is geschreven voor iedereen die een liefdesrelatie heeft. Het boek geeft duidelijke tips aan mensen die binnen hun relatie een probleem ondervinden. Het is een overzichtelijk boek dat opgebouwd is uit verschillende hoofdstukken met tips voor verschillende problemen die tijdens een relatie kunnen ontstaan. “

De eerste hoofdstukken zijn wat algemener van aard en gaan over het goed houden van een relatie en de verschillen tussen mannen en vrouwen binnen de relatie. Vanaf hoofdstuk zes worden specifiekere problemen beschreven zoals ouderschap, seks, ruzie en trouw. Het boek eindigt met hoofdstukken over scheiden.

Overzichtelijk naslagwerk
Het boek is erg overzichtelijk en goed als naslagwerk te gebruiken. Het probleem wat je in je relatie ondervindt is via de inhoud makkelijk terug te lezen zodat je de tips eenvoudig kunt vinden. In een aantal hoofdstukken beschrijft Caroline aanbevelingen voor mannen en vrouwen apart. Ze geeft duidelijke verschillen aan hoe mannen en vrouwen hun relatie beleven en wat zij kunnen doen om hun relatie beter en spannender te maken of te reanimeren.

Aanbevelingen
Ik vind de aanbevelingen erg stellig beschreven waardoor ik juist ga denken: dat maak ik zelf wel uit. Maar misschien vinden andere lezers deze stelligheid wel erg duidelijk en handig. De aanbevelingen staan kort en bondig opgesomd en zijn heel uitgebreid. Verder wordt elk hoofdstuk geïntroduceerd door een leuke tekening van Sigmund over het hoofdstuk. De casussen die beschreven zijn over het hoofdstuk voegen iets toe. Uit de casussen blijkt ook dat niet alle relaties te redden zijn maar dat het soms het beste is om te kiezen voor een scheiding. Het boek eindigt met duidelijke aanbevelingen om dit op een goede manier te doen.”

Annette Timmer, wijkcoach Arnhem

Lezersrecensies op Bol:

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Praktisch en helder geschreven

Boekenwurm020
40-49 jaar | Amsterdam

20 december 2014

Fantastisch boek ook als je relatie niet crisis verkeert of als je net iemand ontmoet hebt. Je merkt dat Caroline jarenlange praktijkervaring heeft en zaken heel helder kan uitleggen. Het helpt patronen te herkennen in je eigen relatie en in die van anderen. Heel veel wijsheid in 1 boek over het allerbelangrijkste onderwerp in je leven. Lezen dus!

Pluspunten:
Toegankelijk, Praktisch

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Handig, praktisch, to the point, leerzaam en prettig geschreven

Mamboe29 Ik raad dit product aan
40-49 jaar

26 november 2014

Eerste hulp bij relatieongelukken van Caroline Franssen viel op de mat en ik heb het meteen uitgelezen. Aantrekkelijke vormgeving, briljante cartoons van Sigmund Freud door Peter de Wit, een heldere indeling en alles komt aan bod.

Haar vakkennis en ervaring naast haar vermogen om beestjes bij hun naam te noemen zorgt voor een prettige praktische toepasbaarheid. Wat doe je als je iemand ontmoet en net aan een relatie begint? Welke signalen zijn dan belangrijk om in de gaten te houden. Wat als je denkt te moeten gaan scheiden, te maken krijgt met ontrouw door jezelf of van je partner? Of slechts een van de twee heeft een kinderwens? Of de laatste keer seks is eeuwen geleden?

Alle mogelijke relatie perikelen worden ondersteund door herkenbare voorbeelden en zowel voor mannen als vrouwen staan er handige tips in, zodat je dat wat je leest meteen kunt toepassen. Zit je relatie in een dip? Lees het boek, pas de tip van de 10 minuten toe en ga aan de slag met jezelf en daarmee met je relatie.

Pluspunten:
Toegankelijk, Praktisch, kundig

 

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Praktisch handboek

Algra Ik raad dit product aan
50-59 jaar

20 november 2014

Over relatieproblemen praten de meeste mensen niet graag. Het is moeilijk, lastig en als het makkelijk op te lossen was, had je het allang gedaan, dus… Maar dan dit boek. Het begint met snelle reanimatietips waar je gelijk mee kunt beginnen. Daarna volgen overzichtelijk alle mogelijke ‘ongelukken’ met wat jij daar concreet in/aan kunt doen. Geen moeizaam gegraaf of getheoretiseer, maar heel praktisch en haalbaar. Luchtig zonder te bagatelliseren, in heldere taal, to the point.Een EHBO-koffertje neem je ook uit voorzorg mee op reis; dat zou je met deze EHBR-kit ook moeten doen.
De vormgeving is verzorgd en fris. Mooi boek om jezelf en anderen cadeau te doen!

Pluspunten:
Toegankelijk, Praktisch, motiverend

Klantbeoordeling: 5 van de 5 sterren Kei van een boek door een vakvrouw!

InaCusters Ik raad dit product aan
50-59 jaar

20 november 2014

Ik raad dit boek aan iedereen aan; de jarenlange ervaring van Caroline met relatieproblemen spettert van elke pagina af. Bovendien is het ook supergoed geschreven, wanneer je eenmaal begint te lezen, leg je het niet meer weg. Dit boek is niet alleen een aanrader in het geval van relatie-crashes, maar ook een goed geschenk voor mensen die een langdurige relatie aan willen gaan; want er staan superveel tips en trucks in om je relatie goed te houden.

Pluspunten:
Toegankelijk, Inspirerend, Praktisch

 

Klantbeoordeling: 4 van de 5 sterren Praktisch naslagwerk dat eigenlijk in geen huishouden mag ontbreken

MattyWilligenburg Ik raad dit product aan
50-59 jaar | Frankrijk

20 november 2014

Caroline Fransen deelt in Eerste hulp bij Relatieongelukken haar jarenlange professionele praktijkervaring op relationeel gebied. Het boek is helder en overzichtelijk geschreven en geeft vele handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.
Of het nu gaat over reanimatie van je relatie, het vaststellen van het ziektebeeld, de mogelijke behandelingen of de constatering van het levenseinde van de relatie, in dit eerste hulp boek komt het allemaal op liefdevolle wijze aan de orde.
Veel relatie gerelateerde onderwerpen passeren de revue. Van een eerste kennismaking, verliefdheid en samenwonen, de verschillen tussen de mannen- en vrouwenrol in de communicatie, het effect op je relatie van het krijgen en opvoeden van kinderen, trouw en ontrouw, jaloezie en wat te doen om de relatie sprankelend te houden, tot de manieren waarop je besluit de relatie zo pijnvrij mogelijk te beëindigen.
Caroline schetst in duidelijke taal op welke symptomen je moet letten als je vindt dat de relatie “niet meer zo leuk als voorheen” dreigt te worden. Of waaraan je merkt dat je partner afstand aan het nemen is, of misschien zelfs stiekum vreemd gaat.
Ook de seksuele relatie komt aan bod. Hoe je het spannend houdt in bed, na vele jaren samen. Wat je zelf kunt doen om je partner te inspireren. Hoe belangrijk het is om naast werk, huishouden en gezin, op regelmatige basis iets met zijn tweeën te ondernemen. En wat voor positieve impuls dat voor jullie relatie kan zijn.
Kortom: iedereen die “in relatie” tot een ander staat, zal in dit boek herkenbare situaties lezen en mogelijk baat hebben bij de geboden oplossingen.
Het boek is geschreven vanuit het gezichtspunt van heterogene relaties, maar de meeste hoofdstukken zijn prima bruikbaar in andere relatievormen.

Matty Willigenburg, gastvrouw Le Tuilier, Frankrijk

Pluspunten:
Toegankelijk, Compleet, Inspirerend, Praktisch, compleet naslagwerk