);
Caroline Franssen

Caroline Franssen, directeur en expert in (liefdes)relaties

Caroline Franssen is oprichter van de Relatie Academie. Haar missie is om mensen handvatten te geven om liefdevolle en gelijkwaardige relaties vorm te geven. In haar ideale wereld komt iedereen tot zijn recht.

Sinds 1995 helpt zij als coach mensen om tot hun recht te komen op hun werk. Sinds 2008 is zij ook expert in liefdesrelaties. Zij schreef het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken, waarin zij mannen en vrouwen handvatten geeft om gelijkwaardige relaties vorm te geven. Door mensen werkelijk te laten ervaren wat hun bijdrage is aan de relatie, weet zij ook ogenschijnlijk totaal vastgelopen relaties weer ‘uit het slop’ te trekken. Mensen krijgen nieuwe inzichten in zichzelf en elkaar. Ze krijgen weer grip op zichzelf en op hun gedrag in de relatie.

Caroline heeft ervaring met begeleiden van de voorkomende relatieproblemen zoals vreemd gaan, weinig of geen seks, ruzie, miscommunicatie en opvoeding in samengestelde gezinnen. Ook weet zij hoe ze kan helpen bij de relatie- en werkproblemen rond hooggevoeligheid / HSP en hoge intelligentie. Zij heeft eveneens ervaring met het begeleiden van (ex-)partners van en mensen met AD(H)D, asperger, depressie, borderline en narcisme.

Relaties
Caroline heeft zich erop toegelegd om mensen te helpen om zichzelf en elkaar terug te vinden in hun relaties, zowel thuis als op het werk. In haar ogen vormen zelfkennis en wederzijds respect de voedingsbodem voor groei.


Wat klanten over haar zeggen:

Caroline is een nuchtere, directe dame die op een hele neutrale, prettige manier een overall analyse maakt en heel gericht en concreet de pijnpunten weet te duiden en betekenis te geven. Je stijgt uit boven de details gaat grotere verbanden zien. Hierdoor krijg je een bewuste keuze in de welke dingen er zijn om te laten en welke om aan te pakken. Wie altijd, net als ik, heeft gedacht dat er eerst 10 sessies nodig zijn voordat dingen uberhaupt concreet worden moet echt naar Caroline: ze is scherp en to the point op een hele prettige manier. En dat is knap.
Vrouw, 48 jaar, februari 2014

“Caroline is direct, liefdevol en een grote hulp als je werkelijk balans wilt vinden in jezelf en in je relatie. Niet voor watjes en dromers dus. Wel voor mensen die echt willen. Caroline is betrokken met jou of jullie zonder sentimenteel te worden. Ze is recht in haar woorden en daden. En dat helpt je rechtstreeks naar een oplossing toe. Die je dan wel zelf mag uitvoeren. Maar dan werkt het ook echt. Ik spreek uit ervaring.”

Carin Biegnole, Conversion, voor duurzame verbindingen in de stad

“Is het haar intuïtie, haar barmhartige directheid of haar enorme vakkennis? Ik weet het niet. Ik kan wel zeggen dat ik heel veel aan haar coaching heb gehad. Ze legde snel de kern van het probleem bloot en zette me met een paar zware oefeningen op een ander spoor. Naar het zich laat aanzien na één gesprek al met blijvend goed resultaat. Ik ben heel blij dat ik mijn vraag aan Caroline heb voorgelegd.”
Hilda Algra, Taal &Tekst

Wat Caroline over zichzelf zegt:
“Voor jezelf kiezen’ wordt tegenwoordig heel snel uitgelegd als tegen je relatie kiezen. Daardoor wordt in mijn ogen juist de kern van de problematiek niet geraakt. Het is juist de kunst om voor jezelf te kiezen in je relatie. De bestaande hulpverlening op relationeel gebied is daarvoor niet altijd toereikend. De afgelopen vijfentwintig jaar ben ik op zoek geweest naar manieren die wel werken. Ik volgde allerlei opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en de afgelopen tien jaar specifiek gericht op relaties. Zo volgde ik bij Phoenix een opleiding familieopstellingen en deed ik vele vervolgcursussen rond relatieopstellingen en traumawerk, want de dynamiek van vroeger herhaalt zich vaak (ongewenst) in het heden. Ook deed ik een bijscholing in Emotion Focussed Couples Therapie (EFT) van Susan Johnson, replica horloges de auteur van Hou me vast.

Doeltreffend
Er zijn doeltreffende methodieken om oud zeer te verwerken, om respect voor elkaar terug te vinden en ervoor te zorgen dat je beiden weer tot je recht komt in een relatie. Door je te helpen om je te verbinden met je wortels, help ik je tegelijkertijd om los te komen uit knellende banden.

Humor
In mijn praktijk is een eigen methodiek ontstaan. Zonder oordeel naar jezelf kijken en radicaal zowel de positieve als de ‘negatieve’ aspecten van jezelf aanvaarden zijn daar belangrijke onderdelen van. Doordat ik je begeleid om jezelf werkelijk te aanvaarden, krijg je de regie over je eigen gevoelens terug. Emotiemanagement en zelfacceptatie zijn sleutels tot blijvende verandering. Op een speelse en humorvolle manier leer je om verstand, gevoel en intuïtie tegelijk ‘aan het werk’ zetten. Zo gaat het ook jou lukken om te realiseren wat jij wilt in je relatie.

Betrokkenheid & distantie
Ik ben bijzonder betrokken bij mijn werk en weet tegelijk de juiste afstand te nemen om zonder oordeel te kunnen doen wat nodig is om dingen te doorbreken. Doordat het zo intensief is, gebeurt er veel. Het is wonderbaarlijk welk effect één gesprek al kan hebben. Dat verrast me telkens weer.