);

Caroline Franssen is oprichter van de Relatie Academie. Haar missie is om mensen handvatten te geven om liefdevolle en gelijkwaardige relaties vorm te geven. In haar ideale wereld komt iedereen tot zijn recht.

Sinds 1995 helpt zij als coach mensen om tot hun recht te komen op hun werk. Sinds 2008 is zij ook expert in liefdesrelaties. Zij schreef het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken, waarin zij mannen en vrouwen handvatten geeft om gelijkwaardige relaties vorm te geven. Door mensen werkelijk te laten ervaren wat hun bijdrage is aan de relatie, weet zij ook ogenschijnlijk totaal vastgelopen relaties weer ‘uit het slop’ te trekken. Mensen krijgen nieuwe inzichten in zichzelf en elkaar. Ze krijgen weer grip op zichzelf en op hun gedrag in de relatie.

Caroline heeft ervaring met begeleiden van de voorkomende relatieproblemen zoals vreemd gaan, weinig of geen seks, ruzie, miscommunicatie en opvoeding in samengestelde gezinnen. Ook weet zij hoe ze kan helpen bij de relatie- en werkproblemen rond hooggevoeligheid / HSP en hoge intelligentie. Zij heeft eveneens ervaring met het begeleiden van (ex-)partners van en mensen met AD(H)D, asperger, depressie, borderline en narcisme.

Relaties
Caroline heeft zich erop toegelegd om mensen te helpen om zichzelf en elkaar terug te vinden in hun relaties, zowel thuis als op het werk. In haar ogen vormen zelfkennis en wederzijds respect de voedingsbodem voor groei.


Wat klanten over haar zeggen:

Caroline is een nuchtere, directe dame die op een hele neutrale, prettige manier een overall analyse maakt en heel gericht en concreet de pijnpunten weet te duiden en betekenis te geven. Je stijgt uit boven de details gaat grotere verbanden zien. Hierdoor krijg je een bewuste keuze in de welke dingen er zijn om te laten en welke om aan te pakken. Wie altijd, net als ik, heeft gedacht dat er eerst 10 sessies nodig zijn voordat dingen uberhaupt concreet worden moet echt naar Caroline: ze is scherp en to the point op een hele prettige manier. En dat is knap.
Vrouw, 48 jaar, februari 2014

“Caroline is direct, liefdevol en een grote hulp als je werkelijk balans wilt vinden in jezelf en in je relatie. Niet voor watjes en dromers dus. Wel voor mensen die echt willen. Caroline is betrokken met jou of jullie zonder sentimenteel te worden. Ze is recht in haar woorden en daden. En dat helpt je rechtstreeks naar een oplossing toe. Die je dan wel zelf mag uitvoeren. Maar dan werkt het ook echt. Ik spreek uit ervaring.”

Carin Biegnole, Conversion, voor duurzame verbindingen in de stad

“Is het haar intuïtie, haar barmhartige directheid of haar enorme vakkennis? Ik weet het niet. Ik kan wel zeggen dat ik heel veel aan haar coaching heb gehad. Ze legde snel de kern van het probleem bloot en zette me met een paar zware oefeningen op een ander spoor. Naar het zich laat aanzien na één gesprek al met blijvend goed resultaat. Ik ben heel blij dat ik mijn vraag aan Caroline heb voorgelegd.”
Hilda Algra, Taal &Tekst

Wat Caroline over zichzelf zegt:
“Voor jezelf kiezen’ wordt tegenwoordig heel snel uitgelegd als tegen je relatie kiezen. Daardoor wordt in mijn ogen juist de kern van de problematiek niet geraakt. Het is juist de kunst om voor jezelf te kiezen in je relatie. De bestaande hulpverlening op relationeel gebied is daarvoor niet altijd toereikend. De afgelopen vijfentwintig jaar ben ik op zoek geweest naar manieren die wel werken. Ik volgde allerlei opleidingen op het gebied van persoonlijke groei en de afgelopen tien jaar specifiek gericht op relaties. Zo volgde ik bij Phoenix een opleiding familieopstellingen en deed ik vele vervolgcursussen rond relatieopstellingen en traumawerk, want de dynamiek van vroeger herhaalt zich vaak (ongewenst) in het heden. Ook deed ik een bijscholing in Emotion Focussed Couples Therapie (EFT) van Susan Johnson, replica horloges de auteur van Hou me vast.

Doeltreffend
Er zijn doeltreffende methodieken om oud zeer te verwerken, om respect voor elkaar terug te vinden en ervoor te zorgen dat je beiden weer tot je recht komt in een relatie. Door je te helpen om je te verbinden met je wortels, help ik je tegelijkertijd om los te komen uit knellende banden.

Humor
In mijn praktijk is een eigen methodiek ontstaan. Zonder oordeel naar jezelf kijken en radicaal zowel de positieve als de ‘negatieve’ aspecten van jezelf aanvaarden zijn daar belangrijke onderdelen van. Doordat ik je begeleid om jezelf werkelijk te aanvaarden, krijg je de regie over je eigen gevoelens terug. Emotiemanagement en zelfacceptatie zijn sleutels tot blijvende verandering. Op een speelse en humorvolle manier leer je om verstand, gevoel en intuïtie tegelijk ‘aan het werk’ zetten. Zo gaat het ook jou lukken om te realiseren wat jij wilt in je relatie.

Betrokkenheid & distantie
Ik ben bijzonder betrokken bij mijn werk en weet tegelijk de juiste afstand te nemen om zonder oordeel te kunnen doen wat nodig is om dingen te doorbreken. Doordat het zo intensief is, gebeurt er veel. Het is wonderbaarlijk welk effect één gesprek al kan hebben. Dat verrast me telkens weer.

 

7 reacties

 1. Ray

  Beste Caroline,

  Het artikel https://www.relatieacademie.com/moeilijke-relatie-stoppen/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

  Slaat de spijker op elke op. Wat ik triest vind is dat er niets is voor beschadigde mannen die zoals beschreven in dit artikel hulp krijgen.

  Zelf heb ik enkele ervaring gehad, maar de doorslag was een relatie van 4 jaar in leugens en bedrog, manipulatie en spelen met gevoelens. Toen ik 7 dagen voor kinderen in eenzaamheid liep kwam ze weer terug. Alwaar ik alle dagen werd bespeeld was de werkelijkheid ziekelijk en ongelooflijk. Ik koos om erbij te zijn.

  Erna kreeg ik als klap op de vuurpijl mijn ex-vrouw die 5 jaar achterstallige alimentatie eiste en slepende rechtszaken. Ik verloor mijn oudste dochter.

  Ik werd door mijn vriendin geestelijk mishandeld.

  Op dit moment ben ik bezig met een video voor Henk Westbroek en wil ik naar Rome lopen. Maar wat slaat het artikel de spijker op de kop. Zo herkenbaar en zo triest!

  Beantwoorden
  • Caroline Franssen

   Beste Ray,

   Beschadigde mannen kunnen net als beschadigde vrouwen naar mij komen voor een of meer relatiesessies.

   Beantwoorden
 2. Anna L.

  Ik heb enkele vragen . Hoe gaat een afspraak met Caroline in zijn werk.
  Waar is de locatie van het gesprek?

  Beantwoorden
 3. anna van tricht

  Ik ben Anna Van Tricht, studente humane wetenschappen in het zesde jaar secundair in Regina Caeli Lyceum Dilbeek.

  Voor ons seminarie bespreken voeren we een onderzoek uit naar liefde met de onderzoeksvraag: ‘Hoe gaat vriendschap over tot liefde?’.

  Om ons onderzoek volledig te maken zoeken we nog experten op dit vlak die naar onze school zouden komen. Zou u uw kennis en ervaring in onze klas willen delen?

  Het expertendebat zou in de periode januari-februari plaats vinden in onze school in Dilbeek.

  Jammer genoeg hebben we geen budget om u te vergoeden, wel worden uw verplaatsingskosten terugbetaald.

  Als u geïnteresseerd zou zijn kan u me een mailtje terugsturen.

  Alvast bedankt.

  Met vriendelijke groeten

  Anna Van Tricht.

  Beantwoorden
 4. ton huisen

  hoi Caroline ik heb een vraag aan je, ben helaas al jaren weduwnaar en had eigenlijk geen behoefte meer voor een andere vrouw, soms gaat het in het leven toch anders, sinds kort toch weer een relatie, we houden heel veel van elkaar, we woonden niet in de zelfde woonplaats, we zien elkaar als het uitkomt, had voorgesteld om dan elkaar te mailen, was goed, tot gegeven moment niet meer dagelijks naar elkaar schrijven. Nu nog maar af en toe, gaat dan dagen overheen voor we weer schrijven naar elkaar, beste Caroline mijn vraag is: hoort dat? Ik zelf zegt van niet, wat kan ik, of wat lijkt het beste om te doen Caroline? Hoor graag je antwoord terug, met vriendelijke groet Ton.

  Beantwoorden
  • Caroline Franssen

   Hallo Ton,

   Dank voor je vraag. Eigenlijk is het niet belangrijk of iets hoort of niet. Het enige wat telt is wat jij fijn vindt en waarmee jij en je partner uit de voeten kunnen. Een LAT-relatie is best ingewikkeld als je gewend was om met je partner samen te wonen en iedere dag contact te hebben. Uit je verhaal maak ik op dat je er van alles bij voelt dat ze niet iedere dag contact met je zoekt. Je zult op zoek moeten naar de behoeften die daar onder liggen en er over gaan communiceren. Misschien kunnen jullie elkaar wat vaker bellen of komen tot andere afspraken waardoor jij je beter gaat voelen over de relatie. Je kunt ook altijd een keer alleen of samen met haar voor een gesprek komen om te onderzoeken hoe jullie dit kunnen doen.

   Veel succes,

   Caroline

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.