);

Help, mijn vrouw wil niet meer met me vrijen! – Column Hart&Ziel

Voor de Gelderlander behandel ik in de bijlage Hart & Ziel vragen van lezers. Deze keer: Help! Mijn vrouw wil niet meer met me vrijen! Wat kan ik doen om haar weer zover te krijgen?

VRAAG:

“Mijn vrouw is nu er kinderen zijn, nauwelijks geïnteresseerd in seks. Ik wil haar niet onder druk zetten en haar ook geen dingen tegen haar zin laten doen. Ze heeft me wel eens ‘mijn gang laten gaan’ maar dat vond ik een vreselijke ervaring. Ondertussen is niet alleen de seks minder geworden, maar ook de intimiteit: ze wil namelijk niet meer met me knuffelen omdat ze bang is dat het uit zal draaien op seks. Ik mis zowel de seks als het knuffelen enorm. Dus ik probeer er met haar over te praten, maar dat is moeilijk.”

Frits

ANTWOORD

Beste Frits,

Geen seks is een belangrijk signaal dat er iets aan het mis gaan is in een relatie. Het is dus heel belangrijk dat je dat signaal als man serieus neemt.  Het gaat namelijk niet vanzelf over, het vraagt van jou dat je in actie komt. Als je als man niet bezig bent met de relatie, maar alleen aandacht besteedt aan je werk en de kinderen, kun je niet verwachten dat je vrouw zin heeft in seks.

Sommige mannen zetten hun vrouw dan onder druk om toch seks te hebben. Die vrouwen doen dat misschien een tijdje. Maar als ze geen seks hebben omdat ze er zelf zin in hebben, bestaat de kans dat ze op den duur echt weerzin tegen lichamelijk contact krijgen.

Vrouwen kunnen zich ook onder druk gezet voelen als mannen slecht kunnen omgaan met afwijzing. Als je boos wordt of teleurgesteld of je terugtrekt als zij niet met je wilt vrijen, stel je je emotioneel afhankelijk van haar op. En dat is absoluut niet aantrekkelijk!

Dus leer de afwijzing te verdragen en blijf voelen wat jij wilt: namelijk: met haar vrijen. Wat zou je doen als zij een vreemde vrouw was? Dan zou je moeite voor haar doen, haar mee uitnemen en haar verleiden. Als je een gezin hebt, komt daar nog iets extra’s bij: regel een oppas en vraag haar om die jurk aan te trekken die haar zo goed staat. Zo kan zij echt ontspannen en voelt zich een aantrekkelijke vrouw, waar jij moeite voor wilt doen.

Ook kan het zinvol zijn om je te verdiepen in wat zij lekker vindt in bed. Dat kan zowel door er over te lezen, door haar er naar te vragen en bijvoorbeeld door samen op een massagecursus te gaan. Uiteraard kan er ook iets aan de hand zijn met je vrouw, waardoor ze niet kan genieten van seks. Incest bijvoorbeeld, kan beschadigingen nalaten waar aandacht aan besteed moet worden, zodat je vrouw zich weer een sensueel wezen gaat voelen.

Heb je hiermee te maken?
Speciaal voor jou geef ik een webinar op woensdag 3 juli. Daarin vertel ik hoe de dynamiek werkt waardoor vrouwen zich terugtrekken. Ik geef je jouw eerste tips om te zorgen voor meer intimiteit en seks in jullie relatie.