);

Ik neem verantwoordelijkheid voor mijzelf

Door de sessies kan ik weer verantwoordelijkheid voor mijzelf nemen en op mijn voeten gaan staan. In deze tijd van snelle ontwikkelingen in mijn leven, is het voor mij nodig om af en toe te ankeren aan wat mij houvast geeft.

Keuzes in je leven maak je cognitief, maar juist ook intuïtief. Maar heb je wel voldoende bagage om je keuzes intuïtief goed te maken? Zijn er geen belemmeringen in je denken die blokkeren dat je ‘’vrij’’ kijkt naar alle mogelijkheden? Het helpt me enorm als ik in een periode van onzekerheid mij bezin op mijn ankers.

Omdat het leven ook van me vraagt dat ik relatief snel weer stevig op mijn voeten sta, wil ik daar niet eindeloos over doen. Gesprekstherapieën kunnen voor sommigen wellicht goed resultaat opleveren. Ik kies echter liever voor een andere weg.

Intensief, scherp op de inhoud en zacht op de relatie. Kort en doortastend in het aanzetten van ander licht op de situatie. Diepgravend dan wel, dus het is hard werken om daarna weer de uitkomsten van de sessies in mijn denken te integreren.

Maar ik ben niet tegen hard werken. Ik wil immers zelf de chauffeur van mijn bus zijn en kan wel wat aan. Daar passen dan sessies met systemisch werk bij die mij soms flink aanpakken of mijn emoties opschudden. Zo kan ik weer verantwoordelijkheid voor mijzelf nemen en op mijn voeten gaan staan. Caroline heeft voor mij die speciale gaven, intellect, lef, intuïtie, kennis en ervaring om voor mij de juiste katalysator in mijn eigen proces te zijn.

Monique van Eijkelenburg, na enkele individuele sessies.