);

De kracht van kwetsbaarheid

Mensen willen niet zwak zijn. Ze zijn het natuurlijk wel. Juist op de verkeerde momenten blijkt dat ook de stoerste macho kwetsbaar is.

De laatste weken heb ik meerdere coachingsgesprekken gevoerd met mensen die op cruciale momenten niet functioneerden zoals ze wilden. Ze stelden beslissingen uit, maakten zichzelf onzichtbaar, of gingen op een ineffectieve manier de strijd aan met iemand waarvan op die manier zeker zouden verliezen.

Verklaring
M
eestal hadden mensen een uitgebreide verklaring voor hun eigen gedrag. Vaak hadden ze meerdere strategieën ingezet om hun gedrag en gevoel te veranderen. Zonder resultaat. Zodat hun finale conclusie was: ‘Zo ben ik nou eenmaal’.

Toegang
Een betere prikkel kan je mij als coach niet geven. Ik geloof daar namelijk niet in. Ik ga ervan uit dat iedereen in principe toegang heeft tot alle menselijke kwaliteiten. Natuurlijk heb je sterke en zwakke kanten en zit er een beperking op de mate waarin je jezelf kunt veranderen. Maar ook luidruchtige mensen trekken zich wel eens bescheiden terug en kunnen hele goede luisteraars zijn. En er zijn voorbeelden te over van verlegen mensen die op een podium de sterren van de hemel spelen.

Beschermen
Wat is er aan de hand als je verkrampt in bepaald gedrag? Een gedegen speurtocht laat meestal zien dat ineffectief gedrag te maken heeft met niet-erkende kwetsbaarheid. Vaak kom je uit op een bepaald moment in de kindertijd waarop iets traumatisch is gebeurd. Het kan zijn dat je gepest werd, dat je ouders niet achter je stonden of dat je telkens verhuisde. De pijn daarvan probeer je in de rest van je leven uit de weg te gaan. Je vertrouwt mensen niet meer echt, durft je niet te laten steunen, verbindt je niet.


Kracht

En ondanks al die voorzorgsmaatregelen, kom je emotioneel toch telkens opnieuw in de knoei. De kracht van je kwetsbaarheid is zo groot, dat zich almaar situaties voordoen waarin je kwetsbaarheid weer actueel wordt.

Erkennen
Met onze speurtocht lokaliseren we de periode waarin je gekwetst werd. Het erkennen van je kwetsbaarheid is stap één. Je stopt daardoor met het verder verzwakken van jezelf door het bestrijden van je kwetsbare deel. Zodra je er niet meer ‘van af wilt’, begint de rust. De belangrijkste innerlijke beweging die je vervolgens te maken hebt, is voor je eigen kwetsbaarheid te zorgen. Jezelf te troosten, jezelf veiligheid te geven. Als je dat eenmaal kunt, ben je een stuk onafhankelijker geworden van de omstandigheden. Stel: iedere keer dat je vindt dat je sterker moet zijn dan je je eigenlijk voelt, of dat je niet zo verdrietig of bang zou moeten voelen als jij je voelt, kies je ervoor om je ‘moeilijke gevoel’ te voelen en goed voor jezelf te zorgen. Wees zwak, bang en somber. En koester jezelf. Zo zorgzaam, aandachtig en liefdevol als een vader en moeder die hun baby alles geven wat hij nodig heeft. Dat kan er dan zo uitzien als op bovenstaande foto. Jouw innerlijke kind met jouw innerlijke ouders.

Dapper
Zodra zich een situatie voordoet waar jij buitenproportioneel gevoelig op reageert, weet je immers wat je te doen staat: respecteren dat je een zwakke plek hebt.En er een dapper, strategisch of onverschrokken deel van jezelf op afsturen. Zo geef je jezelf veiligheid. Je laat je volwassen en heldhaftige delen de moeilijke situaties in de buitenwereld opknappen!

Op cursus
Wil jij de kracht van jouw kwetsbaarheid onderzoeken? Dan is de groepstraining Liefdevol Leven wat voor jou.

Het vraagt moed om je kwetsbaarheden in de liefde te onderzoeken. In deze cursus ga je antwoorden vinden op jouw vragen over de liefde. Je ontdekt waar jij geblokkeerd bent, hoe jouw manieren van denken je situatie beïnvloedt en op welke manieren je daar verandering in kunt brengen. Je leert het verschil tussen op een goede manier vragen wat je wilt en te veeleisend zijn.

Ook jij kunt liefdevol leven!

Resultaten die je kunt bereiken:

– je accepteert jezelf

– jouw liefde stroomt

– je stapt uit patronen van afhankelijkheid ten opzichte van je (toekomstige) partner

– je kunt open en vrij vragen wat jij in de liefde wilt

– je relatie is weer levendig, liefdevol en vervullend

– je ontspant

– je kunt meer liefde in je leven toelaten

Een ervaring:

“Caroline laat jezelf tot inzicht komen en geeft je geen kans eromheen te draaien. Dat laatste is soms lastig, maar leidt wel tot daadwerkelijke doorbraak

De ervaringen van anderen te mogen meemaken in de groep vond ik bijzonder verrijkend. Caroline weet ieders verhaal naar een ‘hoger’ niveau te tillen waardoor we er allemaal wat mee konden.

Van Liefdevol Leven heb ik geleerd bij mijn eigen wensen en behoeften te komen, de begeleiding van Caroline heeft me naar diepere lagen van mijn vraagstelling gebracht en me instrumenten laten ontdekken die me houvast bieden bij het groeien naar m’n ‘echte zelf’. Ik vind het een aanrader als je het gevoel hebt niet helemaal tot je recht te komen (in je relatie), want het brengt je terug naar wat voor jou belangrijk is.”

Deze groepstraining geeft je vijf avonden de ruimte, aandacht en steun om antwoord te vinden op jouw liefdesvragen. Leer de relatievaardigheden die de liefde van jou vraagt.

Steun en contact
Deze avondcursus helpt je om meer liefde in je leven te krijgen. Je ontdekt hoe je nog meer van jezelf kunt houden. Je merkt waar jij liefde afhoudt en hoe je liefde kunt toelaten. Je krijgt weer contact met wie jij echt bent en wat je wilt. Je leert hoe jij je kunt verbinden en tegelijkertijd autonoom te blijven.

Hoe doen we dat?
We werken met persoonlijke leerdoelen, kwaliteiten- en familieopstellingen en deelrondes. Jouw persoonlijke vragen zijn leidend en je krijgt in de serie twee of drie keer een eigen opstelling. Tussen de bijeenkomsten kun je met de andere deelnemers contact houden in een geheim en besloten forum. Daarin kun je van gedachten wisselen en elkaar ondersteunen in jouw groei in de liefde.

Resultaat
Je vermogen om liefde toe te laten in je leven neemt toe. Je brengt balans in het geven én ontvangen van liefde. Je houdt meer van jezelf. Je weet hoe jij liefde kunt scheppen in jouw leven. Je kunt jezelf zijn in het contact met anderen. Je laat oude geschiedenissen die je leven tot nu toe negatief beïnvloed hebben los, zodat je in vrijheid je liefdesleven vorm kunt geven.

Data
VIJF MAANDAGAVONDEN: maandagen 22 februari, 29 februari, 14 maart, 21 maart  van 19.30- 21.30 uur (uitloop op een enkele avond tot 22.00 uur). Op de laatste maandag, op 1 april beginnen we om van 18.00 uur en is de afsluiting met voorafgaand gezamenlijk diner in de vorm van een potluck: ieder neemt wat mee.

Locatie
Relatie Academie
Tollenstraat 39
4101 BD Culemborg

Begeleiding
De groep wordt begeleid door Caroline Franssen, expert in liefdesrelaties. Zij weet snel een veilige en openhartige sfeer te scheppen waarin mensen durven onderzoeken wat hen werkelijk bezig houdt. Haar begeleiding gaat haarfijn tot de kern.

Welkom
Je bent welkom in deze groep als je vragen hebt rond jouw liefdesleven. Je kunt komen als je een relatie hebt waarin je niet helemaal tot je recht komt, als je overweegt te gaan scheiden of als je graag een relatie wilt. We gaan op een liefdevolle manier op onderzoek uit om iedere deelnemer praktische handvatten te geven voor meer liefde in zijn/haar leven. Er zijn maximaal zes deelnemers dus dat betekent dat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt.

Prijs
Deelname aan deze cursus kost €349,99 voor vijf keer, inclusief het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken.

Meld je hier aan

Liefdevol Leven start weer in september. Binnenkort worden de data bekend gemaakt.