);

De zeven eigenschappen van effectieve families – Boekentip

1001004005445667Een van de belangrijkste fouten die mensen maken in liefdesrelaties, is te denken dat in de liefde alles vanzelf gaat. Ik zie een liefdesrelatie liever als een kleine onderneming.
Zoals bij iedere onderneming heb je voor een geslaagde liefdesrelatie ook een visie nodig en een missie.

Als je weet waar je naar toe wilt met je gezin, wat iedereen wil bereiken en je daar samen afspraken over maakt, kun je gericht, met plezier & discipline samenwerken om de doelen van je gezin ook te bereiken. Een boek dat je enorm kan helpen om van jouw liefdesrelatie een succesvolle onderneming te maken is ‘De zeven eigenschappen van effectieve families‘ van Stephen R. Covey.

De meeste mensen kennen Covey al van zijn leiderschapsboeken. De theorie daarvan vertaalt hij in die boek naar het privéleven. Hij geeft praktische handvatten om in je gezin te zorgen voor een richting waarin alle familieleden tot hun recht komen. Je formuleert zowel doelen over hele praktische zaken, zoals het huishouden, als over sociale, spirituele en zakelijke aspecten van het leven.

Covey is -net als in zijn andere boeken- soms een tikkeltje langdradig doordat hij dingen herhaalt, maar dat neemt niet weg dat je echt veel kunt hebben aan zijn handvatten. Ook laat hij je zien dat het rondstrooien met emoties averechts effect kan hebben en geeft hij inzicht in hoe je jezelf emotioneel kan managen en elkaar als gezin daarbij kunt helpen.

Bestel het boek De zeven eigenschappen van effectieve families hier bij bol.com.

Een deel van zijn gedachtengoed heb ik verwerkt in de online cursus Reset je Relatie. Die leidt je met praktische oefeningen naar een betere organisatie van je gezin.