);

Een verplicht nummertje kan wel kwaad voor je relatie

“Een verplicht nummertje kan helemaal geen kwaad” hoor je geregeld relatietherapeuten zeggen. Ze willen het seksleven weer op gang brengen door degene die eigenlijk geen zin heeft, te verplichten om toch seks te hebben.

Volgens mij werkt die methodiek absoluut niet. Geen seks is vaak een signaal dat er veel meer mis is in een relatie. Als ik in mijn praktijk mannen hoor klagen over een gebrek aan seks in hun relatie, blijkt vaak dat ze zich afgewezen voelen en de hoop op hebben gegeven. Ze doen er dus weinig meer aan om hun partner echt in de stemming te brengen voor seks. Ze steken er geen energie in om hun partner te verleiden, zijn er niet mee bezig dat zij het ook naar haar zin heeft. Vragen haar niet wat zij lekker vindt en hoe ze de seks zo kunnen vormgeven dat zij weer zin krijgt. Ze zijn vooral teleurgesteld. Soms vinden mannen dat ze recht hebben op seks. Waarmee ze bedoelen dat zij recht hebben op neuken en op een orgasme. En juist dat is een belangrijke reden dat er te weinig seks is in een relatie: wanneer de man vooral op zichzelf gericht is. Het heeft dus geen enkele zin om dat gedrag verder te versterken door te zeggen dat de vrouw hem dan seks moet ‘toestaan’ ook al heeft ze er zelf geen zin in.

Seks als zorg
Veel vrouwen hebben geen zin in seks omdat het iets is waarmee ze weer ‘voor hun man moeten zorgen’, terwijl er problemen in de relatie zijn doordat hun man eigenlijk onvoldoende voor zijn vrouw en en wel en wee van het gezin zorgt. Een verplicht nummertje bevestigt die scheve verhouding alleen maar verder. Vrouwen voelen zich alleen maar meer gebruikt en krijgen er nog minder zin door. “Close your eyes and think of England” is een boodschap die vrouwen vanuit het calvinisme een flinke tijd hebben meegekregen over seks. Alsof seks iets was wat hen overkwam en niet iets waar zij zelf ook naar verlangen. Nog steeds meten we met twee maten als het over seks gaat: een vrouw is een slet of een hoer als zij openlijk uitkomt voor haar seksualiteit, terwijl een man stoer is. Veel vrouwen hebben nog ‘werk’ te doen om hun eigen seksualiteit te bevrijden, zodat ze openlijk kunnen praten over wat zij lekker vinden.

Verplicht nummertje

Daarnaast is het een feit dat veel vrouwen slechte ervaringen hebben met seks, waarin ernstig over hun grenzen werd gegaan. Ze zijn dus niet zo zeker van hun zelfbeschikkingsrecht. Een verplicht nummertje kan vrouwen dus terugbrengen in oude trauma’s. Dan sluit een vrouw zich nog verder af, in plaats van zich te openen en echte overgave te beleven. Aanraken, strelen en knuffelen zonder meteen seks te willen, is daarom een veel betere optie om de sensualiteit en seksualiteit in relaties te herstellen.

Hoe wel seks te scoren?
Ik raad daarom mannen die meer seks willen scoren aan om hun vrouw mee uit te nemen. Om alle verleidingskunsten uit de kast te halen die ze hebben ingezet aan het begin van de relatie. Haar het gevoel te geven dat ze aantrekkelijk is en interessant. Haar te verwennen. Te investeren in hun vaardigheden in bed door boeken te lezen en bijvoorbeeld een tantra-cursus te volgen. Ervoor te zorgen dat hun vrouw net zoveel van de seks gaat genieten als zijzelf. Als vrouwen ervaren hoe leuk seks is, wordt het verschil in zin namelijk beslist vanzelf minder.

Wil jouw partner geen seks?
Speelt dit probleem in jouw relatie? Heb jij als man meer zin dan je partner of voel jij je als vrouw verplicht om toe te geven aan zijn behoeften? Hebben jullie daardoor steeds minder seks en intimiteit en komt er niet binnen een paar manden ‘vanzelf’ verandering in? Aarzel dan niet langer en maak een afspraak om de seksuele dynamiek in jullie relatie te herstellen.
Kijk hier voor de mogelijkheden voor relatieadvies samen..

Wil je in je eentje onderzoeken wat je kunt doen voor een beter seksleven? Kom dan zelf voor een gesprek naar mijn praktijk. Mannen leren hoe zij ontspannen hun vrouw kunnen ‘veroveren’. Vrouwen help ik om zowel te leren hun grenzen aan te geven als om hun ontvankelijkheid te herontdekken.
Zelfs in een uurtje via Skype kan ik jou als man of als vrouw al een eindje op weg helpen. Kijk hier voor de mogelijkheden voor relatiecoaching zonder dat je partner mee gaat.