);
 
Ben jij een pleaser? Of zie je jezelf als een perfectionist? Heb je meer kritiek op jezelf dan waardering? Kan jij slecht je grenzen aangeven en gaan anderen er dus overheen? Cijfer jij je eigen behoeften en verlangens weg ten behoeve van je partner en je kinderen? 
 
Je weet waarschijnlijk wel dat dit niet goed is voor jou en dat je beter voor jezelf moet gaan zorgen, maar telkens lukt het niet om jezelf voorop te stellen.
 
Dan is het tijd voor het programma GEZOND EGOÏSME VOOR VROUWEN.
Gezond egoïsme voor vrouwen is een programma voor vrouwen die liever voor zichzelf willen zijn, beter hun grenzen aan willen geven en echte balans willen brengen tussen geven nemen. Die kracht en zachtheid samen willen voelen.
 
Voor vrouwen die van binnenuit willen ontspannen, hun gelijkwaardige plek ten opzichte van hun partner willen innemen. Tot volle bloei willen komen in hun werk. Voor vrouwen die hun diepe levenskracht en oneindige zachtheid willen aanboren.
 
Die het commitment willen aangaan om orde te scheppen in hun oude shit en oude rolpatronen willen loslaten. Die uit hun comfortzone van opoffering willen stappen en zichzelf centraal gaan stellen. En die dat met een groep van gelijkgestemde vrouwen willen doen, zodat de kracht en zachtheid van het vrouwelijke vermenigvuldigd wordt door de onderlinge steun, solidariteit en vriendschap.
 

Samen oplopen
Gezond egoïsme voor vrouwen is een traject van zes weken waarin je in een groep vrouwen een diepgaande transformatie zult doormaken.  We spreken elkaar iedere woensdagavond en dan krijg je ook opdrachten voor deze week.

Online cursussen voor een heel jaar
Daarnaast krijg je toegang tot alle individuele online cursussen van de Relatie Academie. Daarin krijg je een schat aan informatie en opdrachten om je gezonde egoïsme te ontwikkelen en jezelf verder te versterken. Theorie, opdrachten en oefeningen die je in je eigen tempo kunt lezen en uitvoeren. 

We ontmoeten elkaar negen keer op woensdag om 19.30 uur met een webinar. Ik behandel dan de onderwerpen die bij gaan dragen aan jouw gezonde egoïsme. Er is gelegenheid om vragen te stellen. Als je er een keer niet bij kunt zijn, geen nood, je kunt je vragen van te voren doorgeven, dan behandel ik ze in het webinar en kijk jij het later terug.

Start van het programma

Het programma is negen keer en start op woensdag 16 september met het eerste webinar. We behandelen zes onderwerpen.

1. Jouw levensdoel
Het eerste onderwerp breng je de focus op jou. Wat zijn jouw kwaliteiten en waar wil je naar toe met je leven? Je maakt een levensdoel waar de essentiële dingen voor jou benoemd zijn.

2. Afhankelijkheid en onafhankelijkheid
Het tweede onderwerp is afhankelijkheid en onafhankelijkheid in je relaties. Aan de hand daarvan wordt van alles duidelijk over jouw patronen in relaties met anderen. We kijken naar de balans tussen geven en ontvangen en of die voor jou goed is.

3. Vriendschap sluiten met je innerlijke criticus
Het onderwerp is de innerlijke criticus. Hoe zorg je ervoor dat dat je bondgenoot wordt?

4. Je plek innemen in je relatie
Het vierde onderwerp gaat over je plek innemen en onderhandelen in je relatie. Je leert hoe je een onderhandeling voorbereidt, hoe je helder krijgt wat je zelf wilt. In dit proces merk je vanzelf of en hoe jij in je relaties wel echt voor jezelf opkomt of dat je de neiging hebt om voor anderen te denken of veel te snel toe te geven. Het wordt je in een uur tijd duidelijk waar jij wel en waar jij niet goed voor jezelf kunt opkomen. 

5. Alleen je eigen verantwoordelijkheid
Het vierde thema is verantwoordelijkheid. Neem jij meer verantwoordelijkheid op je dan bij je past? Kan je die verantwoordelijkheid terugleggen waar hij hoort, zodat jij alleen je eigen verantwoordelijkheid nog draagt.

6. Je grenzen aangeven en omgaan met woede
Als laatste gaan we aan de gang met het aangeven van je grenzen en het omgaan met woede.

Webinars en ervaringen uitwisselen
De cursus bestaat uit verschillende soorten contactmomenten: webinars en ervaringen uitwisselen in kleine groepen of met de volledige groep. In de webinars behandel dan de onderwerpen die bij gaan dragen aan jouw gezonde egoïsme en er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. 

Praktisch:
Zodra je je inschrijft, heb je toegang tot de online modules.
Er is een besloten geheime Facebookpagina waarop je met andere deelneemsters ervaringen kunt uitwisselen. 
 
Huiswerk
Iedere week krijg je een mail met ofwel links waar je de webinars terug kunt kijken, ofwel huiswerkopdrachten.
 
Na je aanmelding krijg je een mail waarin staat hoe je je kunt aanmelden voor de webinars. 
 

Data van de cursus: 
Woensdagen 16, 23 en 30 september: 7 en 28 oktober (twee weken pauze vanwege de herfstvakantie); 4, 11, 18 en 25 november.

De webinars worden opgenomen en je kunt ook vooraf je vragen aangeven.
Na je aanmelding krijg je een mail waarin staat hoe je je kunt aanmelden voor de webinars. 

De online cursussen
Als je meedoet aan het programma, krijg je toegang tot de online cursussen die je naar eigen behoefte en in je eigen tempo kunt volgen. Iedere online cursus bevat materiaal voor acht weken. Je kunt de cursussen doen die bij jou en jouw situatie passen en je kunt er een heel jaar gebruik van maken. 

Je krijgt de individuele online cursussen:
– Focus op jezelf: wat wil ik nou echt/wat heb ik nou nodig?
– Grenzen aangeven en omgaan met woede
– Vriendschappen en netwerk opbouwen
– Onderhandelen met je partner
– Verdien geld met werk waarvan je houdt en beter omgaan met geld
– Vriendschap sluiten met je innerlijke criticus

En speciaal voor gescheiden vrouwen extra online materiaal:
– Het einde van een relatie verwerken
– Communiceren met je moeilijke ex
– Ouderschap na scheiding

Voor wie bestemd?
Het programma is bestemd voor vrouwen die zich willen ontwikkelen. En die daarbij wel een leidraad, houvast en onderlinge steun kunnen gebruiken in deze complexe tijd.

Wie geeft de cursus?
De cursus wordt gegeven door senior-coach Caroline Franssen. Zij is helder, confronterend en warm en weet je echt in beweging te krijgen, zodat jij je joude patronen doorbreekt.SCHRIJF JE HIER IN

Het programma kost €475,00

Schrijf je hier in tot 14 augustus voor de vroegboekprijs van €425

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.