);
Driehoeksrelatie, stoppen met relatie Relatie Academie

‘Hard to get’ spelen heeft zin #Radio

Radio FunX interviewde me over hard to get spelen. Is dat zinvol? Het interview kun je hier beluisteren. De conclusie: ja het is zinvol om niet constant met een man bezig te zijn als je net begint met daten.

Hier mijn datingtips voor vrouwen die een relatie willen. Wil je alleen casual seks, dan heeft het geen zin om hard to get te spelen. Dan kan ik alleen adviseren om altijd condooms te gebruiken om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen.

 1. Heb alleen contact als je elkaar ziet of met elkaar belt.
 2. Dus niet appen en mailen tussendoor, doe niet alsof je al een relatie hebt.
 3. Zorg dat het daten iets is dat je NAAST je andere dingen doet. Zorg dat je afspraken maakt met vrienden en leuke dingen onderneemt met anderen in de tijd dat je aan het daten bent. Voedt tijdens het daten je zelfstandigheid onafhankelijkheid.
 4. Ook al wil je heel graag een relatie en ben je heel ongeduldig: laat hem het werk doen. Jij hebt een man nodig die initiatieven neemt, niet een man die jij achterna moet lopen. Als je daar nu al mee begint, zal je dat de rest van de relatie doen.
 5. Laat hem dus jouw kant uitkomen voor de eerste afspraak. Spreek niet in zijn woonplaats af of ergens in het midden. Je wilt iemand die moeite voor je doet.
 6. Hou de eerste afspraak kort. 
 7. Focus je op de afspraak zelf. Heb je het hier en nu leuk met deze persoon? Hou je dus niet meteen bezig met allerlei vragen of iemand geschikt is voor een relatie of niet. 
 8. Was de afspraak leuk? Voelde je je fijn? Zou je nog wel een afspraak willen met deze man? Laat dat aan hem weten. Niet onmiddellijk, maar de volgende dag.
 9. Wacht dan af of hij initiatief neemt om nog een afspraak te maken
 10. Doet hij dat niet, dan is hij NIET GEINTERESSEERD en heeft het geen zin om hem verder achterna te lopen
 11. De volgende afspraak kan al iets langer zijn: iets gaan doen samen is het allerbeste. Dan hoef je niet meteen de hele avond met elkaar te praten en heb je ook minder kans dat je meteen intieme (negatieve) details over je leven gaat delen.
 12. Laat de man minstens drie keer het initiatief nemen voor een afspraak voordat jij je ermee gaat bemoeien.
 13. Laat hem ook rustig voor je betalen. Dat is een goede oefening voor jou in ontvangen. (en als je jezelf moreel gerust wilt stellen: mannen verdienen voor hetzelfde werk al 20% meer dan vrouwen en hebben vaak beter betaalde banen)
 14. Bouw de mate van intimiteit op.
 15. Stel seks zo lang mogelijk uit. Bouw eerst de vriendschap op. Zorg dat je de man werkelijk vertrouwt en je werkelijk voelt dat jij je bij hem wilt openen
 16. Van seks kun je zwanger worden, ook als je voorbehoedsmiddelen gebruikt. Een criterium om seks te hebben kan dus zijn dat een man daar verantwoordelijkheid voor wil nemen en je zeker weet dat je er niet alleen voor komt te staan als het mis gaat. (dus niet neuken met iemand waarmee je niet gezien wil worden bij de abortuskliniek).