);

Radio FunX interviewde me over hard to get spelen. Is dat zinvol? Het interview kun je hier beluisteren. De conclusie: ja het is zinvol om niet constant met een man bezig te zijn als je net begint met daten.

Hier mijn datingtips voor vrouwen die een relatie willen. Wil je alleen casual seks, dan heeft het geen zin om hard to get te spelen. Dan kan ik alleen adviseren om altijd condooms te gebruiken om jezelf zo goed mogelijk te beschermen tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen.

 1. Heb alleen contact als je elkaar ziet of met elkaar belt.
 2. Dus niet appen en mailen tussendoor, doe niet alsof je al een relatie hebt.
 3. Zorg dat het daten iets is dat je NAAST je andere dingen doet. Zorg dat je afspraken maakt met vrienden en leuke dingen onderneemt met anderen in de tijd dat je aan het daten bent. Voedt tijdens het daten je zelfstandigheid onafhankelijkheid.
 4. Ook al wil je heel graag een relatie en ben je heel ongeduldig: laat hem het werk doen. Jij hebt een man nodig die initiatieven neemt, niet een man die jij achterna moet lopen. Als je daar nu al mee begint, zal je dat de rest van de relatie doen.
 5. Laat hem dus jouw kant uitkomen voor de eerste afspraak. Spreek niet in zijn woonplaats af of ergens in het midden. Je wilt iemand die moeite voor je doet.
 6. Hou de eerste afspraak kort. 
 7. Focus je op de afspraak zelf. Heb je het hier en nu leuk met deze persoon? Hou je dus niet meteen bezig met allerlei vragen of iemand geschikt is voor een relatie of niet. 
 8. Was de afspraak leuk? Voelde je je fijn? Zou je nog wel een afspraak willen met deze man? Laat dat aan hem weten. Niet onmiddellijk, maar de volgende dag.
 9. Wacht dan af of hij initiatief neemt om nog een afspraak te maken
 10. Doet hij dat niet, dan is hij NIET GEINTERESSEERD en heeft het geen zin om hem verder achterna te lopen
 11. De volgende afspraak kan al iets langer zijn: iets gaan doen samen is het allerbeste. Dan hoef je niet meteen de hele avond met elkaar te praten en heb je ook minder kans dat je meteen intieme (negatieve) details over je leven gaat delen.
 12. Laat de man minstens drie keer het initiatief nemen voor een afspraak voordat jij je ermee gaat bemoeien.
 13. Laat hem ook rustig voor je betalen. Dat is een goede oefening voor jou in ontvangen. (en als je jezelf moreel gerust wilt stellen: mannen verdienen voor hetzelfde werk al 20% meer dan vrouwen en hebben vaak beter betaalde banen)
 14. Bouw de mate van intimiteit op.
 15. Stel seks zo lang mogelijk uit. Bouw eerst de vriendschap op. Zorg dat je de man werkelijk vertrouwt en je werkelijk voelt dat jij je bij hem wilt openen
 16. Van seks kun je zwanger worden, ook als je voorbehoedsmiddelen gebruikt. Een criterium om seks te hebben kan dus zijn dat een man daar verantwoordelijkheid voor wil nemen en je zeker weet dat je er niet alleen voor komt te staan als het mis gaat. (dus niet neuken met iemand waarmee je niet gezien wil worden bij de abortuskliniek).

4 reacties

 1. Tazmo

  Ik (man) kwam toevallig op deze website. Is die van ná 1980?

  “ Laat hem ook rustig voor je betalen. Dat is een goede oefening voor jou in ontvangen” 😳

  😭

  Beantwoorden
 2. Koen Tesselaar

  Kort resumé van de belangrijkste punten:
  4. laat hem het werk doen
  12. Laat de man minstens drie keer het initiatief nemen voor een afspraak voordat jij je ermee gaat bemoeien
  13. Laat hem ook rustig voor je betalen. Dat is een goede oefening voor jou in ontvangen.
  15. Stel seks zo lang mogelijk uit

  Tja, dit bevestigt nog maar eens het beeld dat ik halverwege de jaren ’80 al had, toen ik nog echt een relatie ambieerde. Er is in 30 jaar tijd bitter, bitter weinig veranderd. Inmiddels bekleden vrouwen niet zelden betere banen dan mannen, maar de regeltjes die omarmd en verkondigd worden dateren nog uit de eerste helft van de jaren ’50 van de vorige eeuw. De liefde moet voor een heel groot deel van 1 kant komen, de vrouw stelt zich op als veeleisende relatieconsument. Wat zoeken jullie, een pinautomaat of een man die ook zijn imperfecties heeft? Datinggesprekken hebben erg veel weg van ordinaire sollicitatiegesprekken, waarbij waslijsten met de omvang van de Encyclopedia Britannica worden afgewerkt. Als je dan als belangstellende man vraagt waar zij over een aantal jaren ongeveer wil staan stel je wel heel moeilijke vragen… Ik heb inmiddels geen relatie meer nodig om mij bevestigd te zien in wie ik ben en waar ik voor sta. Ben er 100% op eigen kracht uitgekomen dankzij zelfreflectie, een goed stel hersens en een redelijke intelligentie. Enkele zelfbewuste en vrijgevochten vriendinnen die ook tussen de lakens weten wat ze willen, dat zou heel leuk zijn. Wil ook wel eens een arm om mij heen. Zo, en nu gaat de maxiverpakking Kleenex ter hand genomen worden, ik heb gezegd als single van 55.

  Beantwoorden
  • Caroline Franssen

   Hallo Koen,

   Klopt, er is weinig veranderd. Maar vrouwen die sollicitatiegesprekken voeren, in plaats van zich te verbinden en te kijken of ze het leuk kunnen hebben met de man waarmee ze daten, hebben nul kans van slagen. Want daarin hebben mannen echt geen zin.

   Beantwoorden
 3. Koen Tesselaar

  Vrouwen willen heel graag modern zijn, maar als het hierop aankomt waren de sociale conventies van 80 jaar geleden eerder de warme deken voor hen…

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.