);

Begin vandaag nog met het complimentendieet

Het leukste dieet dat ik ken, is het complimentendieet.
Als je je relatie een oppepper wilt geven, kun je samen aan het complimentendieet beginnen. Je kunt het ook prima in je eentje doen en  complimenten aan jezelf geven. Ook in een relatie kun je alleen starten en je partner iedere dag minstens vijf complimenten geven. Het werkt zo aanstekelijk dat de ander snel mee zal gaan doen.

Eén van de geheimen van een langdurige relatie is de constante wederzijdse stroom van positieve aanmoediging. Het is eigenlijk de basis van de beste relaties: dat je elkaar steeds complimenteert met wat je doet, wat je hebt gedaan, hoe je er uit ziet met wie je bent. Dus ook in de relatie met jezelf is het van belang om te zorgen voor een constante stroom van waardering!

Positief
Door elkaar complimenten te geven, richten jullie de aandacht op de positieve aspecten van elkaar. Wat je aandacht geeft, groeit. Een complimentje stimuleert om hetzelfde nog eens te doen. En zo stimuleer je je partner dus om gedrag te vertonen dat jij prettig vindt. Met een complimentje stimuleer je ook jezelf om bijvoorbeeld klusjes die je lastig vindt, toch te doen.

Oefening
Het vraagt wel enige oefening en zelfdiscipline, zeker als je gewend bent om je partner of jezelf te bekritiseren. Het complimentendieet is wel makkelijk vol te houden, want anders dan de meeste diëten die over voeding gaan, werkt het uitvoeren van het het complimentendieet vooral positief en heb je niet zo snel het gevoel dat je iets wat je eigenlijk heel fijn, leuk of lekker vindt, moet inleveren.

Extra
Je kunt het de hele dag in je aandacht houden, je kunt het af en toe een kwartiertje doen. Het is ook toegestaan om eens extra op te scheppen als je daar zin in hebt.
Je kunt de ander een extra complimentje geven of er zelf om vragen. Het werkt alle kanten uit. Als je alleen bent, werkt het om je complimenten op een vast moment van de dag te doen en ze op te schrijven in een mooi boekje (of in de notities van je mobiel).

War ben jij goed in complimenten geven!

 

In een boek!

Het complimentendieet is opgenomen in het  Handboek voor klein geluk. Voor ieder verlangen en behoefte kun je in dat boek heel eenvoudig een recept opzoeken. Ben je moe, gestresst, heb je behoefte aan beter vrijen, aandacht, aanraking? Je vindt beslist een eenvoudig, toepasbaar recept voor jouw situatie. Heb je er ooit aan gedacht om lekker in chocola te gaan roeren? Of je zorgen toe te vertrouwen aan moeder aarde? Weet je al wat een ‘Sauna goedkoop’ is? Hang jij je was met liefde op? Heb je wel eens muziek gemaakt met de fluitketel?

Voor slechts 14,95 krijg je een schat aan geweldige en originele tips.

Bestel het handboek voor klein geluk HIER.