);

Je hart is gebroken, je relatie is uit. Ook als je zelf een einde aan de relatie hebt gemaakt, kun je je eenzaam en ongelukkig voelen. Hier een paar hele belangrijke tips om het meeste te leren uit deze nare situatie. De nadruk ligt op het vergroten van je emotionele zelfstandigheid.

NEEM NA HET VERBREKEN VAN EEN RELATIE TIJD

Tijd voor het afscheid:

Het einde van een relatie betekent een verlies, je maakt dus een periode van rouw door. Hoewel het natuurlijk niet echt hip is, ben ik ervoor om te huilen (als het even kan zo nu en dan ook tegen een troostende schouder) en te voelen wat je verloren hebt.

Tijd voor zelfreflectie:

Waar viel ik op, waar knapte ik op af, waar is het mis gegaan? Wat deed ik goed, wat deed ik fout in deze relatie? Wat vind ik belangrijk in een relatie? Waar wil ik bij de volgende partner beter op letten

Tijd om jezelf weer te leren kennen:

Iedereen past zich tijdens een relatie in meer of mindere mate aan aan zijn partner. Als een relatie stopt, is dat een goed moment om na te denken over wat jij graag doet, waar jij van houdt, om oude en nieuwe hobbies op te pakken. Interessant is dat vrouwen vaker geneigd zijn om tijd in te bouwen tussen twee relaties. Een verklaring daarvoor kan zijn dat dit komt doordat vrouwen zich in een relatie veel meer aanpassen dan mannen en dus meer tijd nodig hebben om zichzelf weer terug te vinden.

Tijd om je weer te verbinden met je vrienden:

Vrienden vormen een belangrijke basis in je leven. Als je in een relatie bent, heb je misschien de neiging om minder aandacht aan ze te besteden, of je vrienden alleen ‘als stel’ te zien. Je vrienden zijn ook zeer geschikt om je relatie mee te evalueren en kunnen je tips geven over je eigen valkuilen. Ook als je weer een nieuwe relatie krijgt, is het van groot belang om contact met ze te blijven onderhouden.

“Als je op jezelf kunt zijn en emotioneel zelfstandig bent en dus de ander niet meer nodig hebt om gelukkig te worden, dan pas wordt een relatie leuk.”

3 reacties

 1. All about mediation

  Het is goed om jezelf weer terug te vinden! Je hebt een tijd een relatie gehad en wanneer dat wegvalt moet je dat gat opvullen! In de periode kan je jezelf best goed tegenkomen. EN dit is alleen maar goed.

  Beantwoorden
 2. Ad

  De spiegel van “slachtoffer, slachtoffer gedrag” is “dader, dader gedrag” ! In een relatie kan de dader zich slachtoffer voelen en kan het slachtoffer zich dader voelen! Hoe weet je welke rol je nou echt hebt ?? #liefdesangst??

  Beantwoorden
  • Caroline Franssen

   Beste Ad,

   Daders kunnen zich presenteren als slachtoffers en daarmee slachtoffers het gevoel geven dat ze daders zijn inderdaad.
   De mens kan zijn eigen blinde vlekken niet zien. Dus je hebt altijd een derde nodig om daarnaar te kijken. Vaak dragen slachtoffers overgenomen lasten van daders.
   Als dit je bezig houdt, lijkt het mij tijd voor een gesprek.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.