);

Flow – Hoezo scheiden?

In deze tijden van crisis is het economisch voor veel stellen een stuk moeilijker om uit elkaar te gaan. Het betekent namelijk vaak een nog groter economisch verlies dan gebruikelijk. Zeker als geen van beiden het huis kan blijven betalen, betekent dat een huis verkopen met verlies, zodat je je leven na de scheiding al begint met een schuld.

Vrijwel iedere scheiding brengt hoge kosten met zich mee. En dan doel ik niet alleen op de kosten van advocaten en mediators, maar ook op de kosten van het verhuizen en inrichten en stofferen van een nieuw huis.

Inkomsten
En op het verlies aan inkomsten doordat veel mensen ofwel een tijdje in de ziektewet belanden (en niet meer 100% uitbetaald krijgen. En op het economisch verlies dat zelfstandigen hebben doordat ze tijdelijk (of langer) hun werk kunnen doen. Het verwerken van hun verlies en het opbouwen van een nieuw leven valt veel mensen zwaar.

Kinderen
Voor vrijwel alle ouders betekent het dat ze hun kinderen minder zien. Ook zijn er ouders die nooit meer ruimte voor zichzelf hebben, omdat hun partners het helemaal laat afweten. En er zijn ouders die -tegen hun zin- hun kinderen helemaal niet meer zien. Dat aantal wordt in Nederland geschat op 200.000 mannen en 16.000 vrouwen.

Elkaar terugvinden
Alle reden om nog eens te onderzoeken of het mogelijk is om elkaar terug te vinden door aan je relatie te werken. In dit artikel in de FLow komen naast mij nog een aantal therapeuten aan het woord met tips om je relatie te herstellen en samen beter uit een relatiecrisis te komen.

Download het artikel Hoezo Scheiden hier.