);

In iedere relatie komen ze voor: verschillen. Maar wat nou als jij dol bent op feestjes en graag mensen bij je thuis uitnodigt en je man houdt daar helemaal niet van? Een lezeres van de Libelle vroeg om raad en de journaliste kam bij mij voor advies.

Vrouwen hebben vaak meer sociale input nodig dan mannen. Als je man telkens protesteert als je naar een feestje wil, of zich niet sociaal opstelt als jullie bezoek hebben kun je de neiging hebben om je aan te passen. Maar “een vrouw die thuis geen gasten ontvangt en ook niet uitgaat, kan in een sociaal isolement raken. Uit angst om uit elkaar te groeien, conformeren vrouwen zich vaak aan wat hun man wil. Je schrijft die feestjes en gelegenheden niet te willen missen. Dat is heel goed, maar het klinkt alsof jij en je man al uit elkaar zijn gegroeid. Je man houdt namelijk te weinig rekening met wat jij nodig hebt. Door af te zien van jouw sociale contacten, zal de band tussen jou en je man niet beter worden. Toch is het ook geen optie om je man te dwingen socialer te worden. Dat levert alleen maar strijd op. Mijn advies is dus om er zelf op uit te gaan.”.

Lees hier het hele advies: “Ik ben dol op feestjes, mijn man niet”

Libellefeestjes-212x300

3 reacties

  1. greald

    Misschien ligt t minder abstract, dat je man niet van feestjes zou houden. Misschien houdt hij niet van de mensen die je uitnodigt????

    Beantwoorden
  2. Indy

    Interessant artikel maar niet verassend. Vrouwen hebben inderdaad een sociale man nodig. Iemand die samen met zijn vrouw naar plaatsen gaat, feesten, op restaurant, etc. Ik ben al jaren erotisch masseur in Belgie en hoor dikwijls klachten van vrouwen over hun associale mannen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.