);

Beeldkracht

In de praktijk van Caroline Franssen is een methodiek ontstaan waarbij je met behulp van poppetjes in beeld brengt wat er van binnen bij je speelt. Via de poppetjes neem je waar welke gevoelens, verlangens en behoeften er nu voor je spelen. Je zet afzonderlijke poppetjes neer voor die kwaliteiten die aan de orde zijn. Door alle kwaliteiten (ook die dingen die je afwijst) onder ogen te zien, krijg je meer respect voor jezelf. Je voelt waar je energie verspilt door te proberen om een ideale versie van jezelf te worden.

Een voorbeeld:
In de sessie beginnen we vaak met in beeld brengen wat je blokkeert. Het begin van een sessie met de man die niet zo vermoeid wilde zijn, was er eigenlijk alleen maar aandacht voor de moeheid, de moedeloosheid en zijn gevecht tegen de vermoeidheid. In de loop van het gesprek werd hij wat vriendelijker voor zijn vermoeidheid en kwam langzaam maar zeker ook aandacht voor andere zaken, zoals geestkracht en vitaliteit.

Verbinding
Ook ging hij ervaren dat sommige problemen beter te dragen zijn met wat humor. Aan het einde van het gesprek had deze man duidelijk zicht op zijn idealen en zijn familiewaarden. Hij voelde zich ook meer verbonden met zijn vrouw. Zijn innerlijke focus was verschoven. Hij oogde onmiddellijk minder vermoeid.

Verschuiving zonder moeite
Zo’n verschuiving is tekenend voor de coachingsgesprekken met Beeldkracht.

Tijdens een Relatie-APK wordt zo ook onmiddellijk de intrapersoonlijke en tussenpersoonlijke dynamiek zichtbaar. Met name als de een bepaalde persoonlijke vaardigheden versterkt om het ontbreken ervan bij de ander te compenseren.

Duidelijk
Het wordt in het begin van het gesprek duidelijk waar je geblokkeerd bent of een vernauwde blik op de werkelijkheid hebt. Er wordt helder welke gevoelens effectief functioneren in de weg staan. Dat onder ogen zien, is de eerste stap.

Breder blikveld
Vervolgens gaan we op zoek naar aanvullende (of tegengestelde) eigenschappen en gevoelens die het beeld compleet maken. Het blikveld wordt ruimer en het wordt duidelijk dat je ook over de eigenschappen beschikt die wel effectief kunnen bijdragen aan een oplossing of verbetering omega horloges replica van de situatie.

Nieuw perspectief
Door voor die eigenschappen poppetjes te kiezen, krijg je toegang tot voorheen verborgen talenten en eigenschappen. De ‘tafelopstellingen’ plaatsen de werkelijkheid in een nieuw perspectief.

Beelddenkers
Kwaliteiten opstellingen zijn uiteraard zeer geschikt voor beelddenkers. Maar ook mensen die geneigd zijn alles vanuit hun ratio te benaderen, krijgen hierdoor makkelijker contact met onderliggende gevoelens. Ik gebruik de methode nu zo’n jaar of tien en telkens staan mensen weer verbaasd van het effect dat het in beeld brengen van hun innerlijk op ze heeft.