);

Stoppen met heilig doen

Als ik een wens mag hebben voor 2016 is dat wel dat we stoppen met doen alsof we heilig zijn of heilig willen worden. Dat we het magisch realisme en de volledige zelfbepaling van de new-age achter ons kunnen laten en het realisme gaan omarmen.

Dat we zien dat we op een dwaalspoor zitten als we alleen maar liefde en goedheid willen zijn, hebben en uitstralen. De wereld wordt er echt niet beter van als we collectief onze eigen slechte kanten verstoppen, afwijzen en proberen weg te poetsen. Depressiviteit neemt alleen maar toe als we almaar positief en gelukkig willen zijn.

replica watches

De wereld wordt er beter op als we ons zelf kennen en ook verantwoordelijkheid willen nemen voor onze ‘slechte’ kanten en nare eigenschappen.

Dat is doorgroeien naar de volgende fase. Dan laat je jezelf niet in de steek als je zielig bent, bang en eenzaam, door te vinden dat je jezelf anders moet voelen dan je voelt. Dan heb je zelfs het lef om aanwezig te blijven bij je zwartgalligheid en zelfs bij je moordlust.

Mijn wens is dat we steeds beter leren om onze eigen gevoelens te dragen. Omdat het kunnen verdragen in bewustzijn ons de ruimte biedt om de keuze te maken om naar onze gevoelens te handelen of niet. Dat is vrijheid.