Ik ben Caroline Franssen (geboren in 1961). Ik ben direct en ga haarfijn tot de kern. Ik sta bekend om mijn heldere analyses en krachtige en doeltreffende interventies. In 1995 begon ik als coach.

Voor mij is het van belang om te belichamen wat ik uitdraag. ‘To walk my talk’. Dus dat betekent dat ik verantwoordelijkheid neem om mijn dromen te vervullen en om de tegenslagen in mijn leven aan te gaan. Leren vind ik belangrijk. Daarom blijf ik leren zowel binnen mijn vak als daarbuiten. Zo ben ik na mijn vijftigste op tangoles gegaan om te leren volgen. En ben ik op Spaanse les gegaan om mijn reis naar Cuba voor te bereiden. Ik ben gepassioneerd voor gelijkwaardige relaties tussen mannen en vrouwen en verdiep me telkens weer in het vinden van manieren om mensen echt de regie te geven over hun eigen leven. 

Visie

Mijn visie op relaties en persoonlijke groei bleef niet onopgemerkt. De afgelopen vijftien jaar werd ik tientallen keren door radio, televisie, kranten en tijdschriften geraadpleegd als deskundige. Zie hier een compilatie van die bijdragen. Ik heb ook een column gehad in De Gelderlander waarin ik relatievragen van lezers beantwoorde. Die rubriek heb ik voortgezet op mijn site als #relatievraagvandeweek.

Van journalist tot coach

Na de School voor de Journalistiek werkte ik drie jaar als journalist. Daarna ging ik weer studeren en als meester in de rechten heb ik zeven jaar bij de vakbeweging gewerkt als beleidsmedewerker en onderhandelaar. Coach/ trainer werd mijn derde beroep. De basis daarvoor werd gelegd toen ik tussen mijn twee banen werkloos thuis zat met twee diploma’s. Hoe kon dat toch? Ik was toch slim en getalenteerd? Waar mistte ik dan de aansluiting?

Balans tussen gevoel en verstand

Daar begon mijn queeste naar het vinden van balans tussen gevoel en verstand, die inmiddels al bijna dertig jaar duurt. Ik verdiepte me in methoden die echt helpen om concreet in het dagelijkse leven vorm kunnen geven aan wat je werkelijk wilt. Ik volgde talloze opleidingen en cursussen op het gebied van persoonlijke groei. Het begon lichaamsgericht, met opleidingen in ademwerk (rebirthing) en holistic pulsing. Ook het gebied van sensualiteit, tantra en massage kwam aan bod.

Familieopstellingen

Op archetypisch gebied leerde ik werken met Voice Dialogue en het Voyager Tarot spel. Vervolgens deed ik bij Phoenix een opleiding familieopstellingen. In aanvulling daarop volgde ik de afgelopen tien jaar vele systemische cursussen bij internationale trainers. Onder andere bij Bert Hellinger en Angwyn St Just. Ik deed specifieke bijscholingen rond relatieopstellingen bij Judith Hemming. Traumawerk kwam aan bod bij o.a. Peter Levine, Franz Rupert en Daan van Kampenhout. Ook deed ik een bijscholing in Emotion Focussed Couples Therapie (EFT) van Susan Johnson, de auteur van Hou me vast.

Beeldkracht

Wat ik zelf als in al die methodieken als het meest effectief heb ervaren, verbond ik in mijn spreekkamer met elkaar. Zo ontwikkelde zich de methodiek Beeldkracht®, die zichtbaar een samenvoeging is van het archetypische werk met verschillende delen in jezelf en familieopstellingen.

Resultaat

Ik wil dat dingen werken, dat ze effect hebben, dat er echt wat gebeurt. Ik ben ongeduldig en stel hoge eisen aan het resultaat. Ik wil dat alle niveaus worden geraakt: verstand, gevoel, intuïtie en daadkracht. Zodat je jezelf als een geheel ervaart en dingen die je leert nog dezelfde dag nog in de praktijk kunt brengen.

Regie over je gevoel

Het inzetten van Beeldkracht® helpt mensen om oud zeer en trauma’s te verwerken en geeft hen de regie over hun eigen gevoelens en gedachten. Door je te verbinden met je wortels, kom je tegelijkertijd los uit knellende banden. Zonder oordeel naar jezelf kijken en radicaal zowel de positieve als de ‘negatieve’ aspecten van jezelf aanvaarden zijn daar belangrijke onderdelen van.

Boek geschreven over relaties

Tijdens het jarenlang begeleiden van stellen verzamelde ik een berg aan kennis en ervaring op het gebied van mannen, vrouwen en relaties. In 2014 verscheen mijn boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken. Daarin geef ik mannen en vrouwen praktische handvatten om gelijkwaardige relaties vorm te geven. Dat boek geef ik nu cadeau bij iedere sessie, zodat ik niet alles iedere keer opnieuw hoef uit te leggen.

Betrokken & zonder oordeel

Door mijn betrokkenheid leef ik met jou mee en heb contact met wat jij ervaart. Tegelijk weet ik afstand te nemen om zonder oordeel te kunnen zien wat er op diepere lagen speelt en te doen wat nodig is om patronen te doorbreken. Mijn manier van werken is intensief, waardoor er in korte tijd veel gebeurt.

Effect

Het is wonderbaarlijk welk effect dat heeft. Ik zie dat je rustig, helder en besluitvaardig wordt en toegang krijgt tot eigenschappen en mogelijkheden waarvan je dachten dat je ze niet had. Je ervaart regie over je  gevoelens en gedachten. En daardoor kan je regie nemen in je eigen leven. En hoewel ik je graag zie komen, ben ik altijd blij als je weer gaat met de touwtjes van jouw leven in je handen.

Wat kan ik voor jou doen?

Bel me op 06-33886581 om je situatie voor te leggen.