);

OPZIJ – Preventieve Relatietherapie

Preventieve relatietherapie is ‘in’ althans bij journalisten. Die denken dat mensen naar een therapeut willen gaan voordat het helemaal mis is met hun relatie. Niets is minder waar. De meeste mensen stappen pas naar een therapeut als het water ze totaal aan de lippen staat. Hoe vaak ik niet in mijn intake-formulieren staan dat mensen ‘het echt niet meer volhouden zo”.

De drempel om er een derde bij te halen is volgens mij nog steeds enorm hoog. De Opzij schreef een uitgebreid artikel, waarin vooral de Houd me vast therapie van Susan Johnson centraal staat. Ik ben ook opgeleid in die methodiek en schreef een recensie van het boek Houd me vast. Het werken met die methodiek is afgestemd op de in de psychotherapie gebruikelijke korte sessies van ongeveer een uur. Veel stellen hebben tien, soms twintig zittingen nodig voordat het aanslaat.

Sneller resultaat
Stellen boeken met de Relatie APK® veel sneller resultaat: vaak zijn zelfs in een sessie (weliswaar van drie uur) belangrijke zaken rond hechting en veiligheid in de relatie hersteld.

Individuele relatietherapie
De theorie rond hechting en veiligheid in een relatie zet ik op een hele beeldende manier in tijdens mijn coaching. In de Opzij is ook aandacht voor de manier waarop ik vrouwen en mannen individueel begeleid (lees hier meer), zodat zij zich ook zonder hun partner kunnen inzetten voor een betere relatie.

Download hier het artikel over preventieve relatietherapie in de Opzij