);

Relatie APK®: als je ruzie hebt, weinig seks of je het niet goed kan doen bij je partner

 Als je veel ruzie hebt of juist bijna niet meer met elkaar praat. Als jullie weinig intimiteit hebben of bijna geen seks meer. Dan wil je snel hulp. Kom dan samen voor een Relatie APK®. Gegarandeerd dat er beweging komt in jullie patronen. 

In het begin van je relatie is je partner leuk, aantrekkelijk, slim en grappig.  Maar na een tijdje kan je je aan elkaar gaan ergeren.  De problemen tussen jullie lijken onoplosbaar. Dat is niet zo. Er is wel degelijk wat aan te doen met de hulp van een derde. Iemand die de patronen in jullie relatie ziet en kan helpen om ze te doorbreken.

Ruzie, afstand of weinig seks? Effectieve kortdurende coaching doorbreekt negatieve patronen.

Stop met je energie te verspillen aan zinloze ruzies. Krijg nieuw zicht op jullie eigen gedrag en handvatten om je weer met elkaar te verbinden. Natuurlijk los je de problemen in je relatie liever samen op. Je bent immers met z’n tweeën. Maar het is juist een van de kenmerken van relatieproblemen dat het moeilijk is om er met z’n tweeën uit te komen. Jullie veroorzaken het probleem immers samen. Het is heel moeilijk om te zien welke bijdrage jij zelf levert aan het ontstaan van het probleem. Het is makkelijker om naar de ander te kijken en ook de oplossing van de ander te verwachten. Als die ander nou wat minder kritisch zou zijn, zou jij je beter voelen. Als de ander nou eens wat vaker zin had in vrijen, zou het allemaal veel fijner zijn.

Problemen die je samen schept, kun je niet altijd met zijn tweeën oplossen. Een derde kan daar een heldere blik op werpen.

Maar je kunt de ander niet veranderen, je kunt alleen je eigen gedrag veranderen. En om te zien welke veranderen precies nodig zijn, heb je een onafhankelijke deskundige nodig die kan kijken naar ieders aandeel in het probleem en naar ieders aandeel ion de oplossing.

Herken je één of meer van de volgende dingen?

 • We maken veel te vaak ruzie
 • We hebben bijna nooit meer seks
 • Ik denk geregeld aan scheiden, maar diep in mijn hart is dat het laatste wat ik wil
 • Ik ben vreemd gegaan/ mijn partner is vreemd gegaan. Wat nu?
 • Mijn man neemt bijna geen initiatieven
 • Ik voel me met mijn partner eigenlijk nog eenzamer dan toen ik nog alleen was
 • Mijn vrouw wil te weinig seks met mij, sinds de kinderen is ze vooral ‘moeder’
 • De sfeer in huis is slecht, ook de kinderen lijden er onder, er moet iets gebeuren
 • Mijn partner wil scheiden, maar ik niet. Hoe laat ik mijn partner de waarde van onze relatie weer ervaren?
 • Onze relatie is doodgelopen, kunnen we uit elkaar zonder elkaar schade toe te brengen?

Wil je dat er nu verandering in komt en de liefde tussen jullie weer gaat stromen?

Dan is de Relatie APK® geschikt voor jullie!

Liever samen oplossen
Natuurlijk los je de problemen liever samen op. Je bent immers met z’n tweeën. Maar het is juist een kenmerk van relatieproblemen dat het moeilijk is om er met z’n tweeën uit te komen. Jullie veroorzaken het probleem immers samen en een logische gedachte is dat het probleem bij de ander ligt. Als die ander nou wat minder kritisch zou zijn, zou jij je beter voelen. Als de ander nou eens wat vaker zin had in vrijen, zou het allemaal veel fijner zijn.

Het verdwijnt niet vanzelf
Hoe langer je een probleem in je relatie laat bestaan, hoe dieper het erin slijt. En als iets eenmaal een gewoonte is geworden, kost het meer moeite om het te veranderen. Tijd werkt dus niet in je voordeel, maar in je nadeel. Hoe langer het probleem duurt, meer moeite het kost om de liefde weer te laten stromen.

Reacties van mensen die een Relatie APK® bij Caroline Franssen deden:
“Caroline weet feilloos bloot te leggen wat er speelt in een relatie en spaart daarbij niemand. Ze maakt de pijnpunten inzichtelijk door het gebruik van poppetjes, wat veel helderheid geeft. De sessie heeft ons veel dichterbij elkaar gebracht.”
Vrouw, 40 jaar over haar Relatie APK®, november 2014

Caroline is een nuchtere, directe dame die op een hele neutrale, prettige manier een overall analyse maakt en heel gericht en concreet de pijnpunten weet te duiden en betekenis te geven. Je stijgt uit boven de details gaat grotere verbanden zien. Hierdoor krijg je een bewuste keuze in de welke dingen er zijn om te laten en welke om aan te pakken. Wie altijd, net als ik, heeft gedacht dat er eerst 10 sessies nodig zijn voordat dingen uberhaupt concreet worden moet echt naar Caroline: ze is scherp en to the point op een hele prettige manier. En dat is knap.
Vrouw, 48 jaar

Voor helderheid en inzicht in je relatie en jezelf, wacht niet langer en ga naar Caroline Franssen.
Man, 45 jaar

“Verrassend hoe Caroline je in 3 uur tijd inzicht geeft in je eigen persoonlijkheid en jouw rol in de relatie. Ze houdt je – op sympathieke wijze – een spiegel voor en confronteert je heel helder met wat daarin te zien is. Knelpunten worden feilloos blootgelegd, het is aan jou om met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan.”
vrouw, 45 jaar.

Voedingsbodem
Je relatie kan weer een voedingsbodem worden waarop jullie allebei helemaal tot je recht te komen. Ook jullie relatie kan weer warm en steunend worden. Een relatie waarin de man zich gezien en gewaardeerd voelt voor wie hij is en voor zijn inbreng in de relatie. En waarin de vrouw zich kan ontspannen omdat zij zich gewaardeerd, gezien en gesteund voelt. Dan ontstaat er tussen jullie intimiteit, contact, synergie en dus ook meer ruimte voor fijne seks.

Speciaal voor mensen die niet makkelijk allebei vrij kunnen nemen van hun werk en de verplichtingen thuis is het ideaal om niet wekelijks naar een relatiecoach te hoeven. Daarom is er de Relatie APK®. Om in een dagdeel een krachtige impuls te geven aan de veranderingen die in jullie relatie nodig zijn.

 • Jullie stoppen met je energie te verspillen aan zinloze ruzies.
 • Jullie trekken je niet langer terug, maar maken weer contact met elkaar.
 • Daardoor komt er weer plezier en intimiteit in jullie relatie.
 • Jullie krijgen nieuw zicht op jullie eigen gedrag en handvatten om je op een natuurlijke manier weer met elkaar te verbinden.
 • We ruimen oud zeer uit de weg, vaak nog uit jullie jeugd.
 • Jullie worden weer vrij, zodat jullie liefde weer kan stromen.

Blijf niet langer rommelen, hopen, dromen en je beroerd voelen in je relatie! Je kunt er met een Relatie APK® echt wat aan doen!

Zoals Mirjam het hieronder verwoordt:
“Voor het gesprek konden we elkaar niet echt goed bereiken. Ik bespeurde zelfs soms een ‘beleefde conversatie-toon’. Sinds de APK hebben weer veel lol, staan dichter bij elkaar, zoeken naar wat werkt, durven weer meer kwetsbaar te zijn. Wat een prachtige man heb ik toch, ik zie hem weer. Dank voor je luchtige en rake opmerkingen en vragen.
Mirjam Derksen

Coachingstraject
De Relatie APK® is een gesprek van drie uur dat een nieuw licht werpt op je relatie. We bekijken hoe het er op dit moment voor staat met jullie, hoe jullie daar zijn gekomen en waar jullie naar toe willen. Je krijgt inzicht in je eigen gevoelens en gedrag en in dat van elkaar. Dat inzicht alleen geeft al handvatten om te veranderen. Na de Relatie APK® bespreken we wat voor soort traject passend is. Gaan jullie samen verder werken aan jullie relatie? Dan is er een traject van een half jaar mogelijk waarin je ieder een diepgaande individuele sessie doet en online meedoet aan opdrachten en webinars en weer afsluit met een gezamenlijk gesprek.

Beslissen jullie na de Relatie APK® tot een time out in jullie relatie, dan kunnen jullie ervoor kiezen om ieder meerdere individuele gesprekken te hebben.

Resultaten
* Jullie leren praten over gevoelens en verlangens
* Het ‘oud zeer’ is opgelost
* In plaats van negatieve patronen positieve actie
* Jullie herontdekken elkaars positieve kanten
* De liefde stroomt en jullie ervaren nieuw perspectief
* Uiteraard kan ook blijken dat er onvoldoende energie is om de relatie naar een hoger plan te tillen en kan blijken dat jullie beter uit elkaar kunnen gaan

De Relatie APK® bestaat uit:
– invullen van uitgebreide vragenlijst voorafgaand aan het gesprek
– relatiegesprek van drie uur
– beide partners maken een kort verslag en een actiepuntenlijst na afloop van het gesprek
– de coach geeft antwoord op specifieke vragen die je kunt stellen in jouw evaluatie
– toegang tot drie online cursussen voor stellen, ter waarde van 45 euro per stuk: Huishouden zonder ruzie en gezeur, Win-win-onderhandelen in je relatie en Beter communiceren in je relatie. (zie hier de

Investering:
€750 inclusief 21% btw.

Maak meteen afspraak voor een Relatie APK® via de online agenda.

Na de bevestiging krijg je een intakeformulier opgestuurd.

Heb je vragen of een relatie APK® in jullie situatie geschikt is? Stuur dan een mail naar coaching@carolinefranssen.nl of  bel met Caroline Franssen op 06-33886581


Vervolgafspraken

Aan het einde van de Relatie APK® kijken we of er vervolggesprekken nodig zijn of dat je in een groep verder dingen kunt leren om je relatie te verbeteren. In die vervolggesprekken kunnen zaken die naar boven zijn gekomen verder uitgediept worden.

Meer reacties van stellen die zich lieten coachen:
“Het heeft letterlijk een muur neergehaald tussen ons beiden.
We kunnen elkaar weer recht in de ogen kijken en elkaar echt zien.
Ook heeft het een positief effect gehad op ons seksleven.”
Hans en Margriet

Al jaren vind ik mijn man eigenlijk een slappe zak. Het was dan ook een heel indringend moment toen ik tijdens de Relatie APK voelde dat mijn man echt in zijn kracht kwam. Ik kreeg de slappe lach van opluchting. Nu heb ik weer vertrouwen in onze relatie.

Ingrid, 51 jaar

Voor het gesprek konden we elkaar niet echt goed bereiken. Ik bespeurde zelfs soms een ‘beleefde conversatie-toon’. Sinds de APK hebben we weer veel lol, staan dichter bij elkaar, zoeken naar wat werkt, durven weer meer kwetsbaar te zijn. Wat een prachtige man heb ik toch, ik zie hem weer.
 Dank voor je luchtige en rake opmerkingen en vragen.
Mirjam Derksen, opvoedcoach Mamaloe

Mijn nieuwe vriendin beschuldigde me van bindingsangst. De APK heeft duidelijk gemaakt dat de verwijten die ze mij maakt, lang niet altijd terecht zijn. Het bleek dat ze me door me te beschuldigen, eigenlijk probeert te dwingen om te doen wat zij wil. Het was een opluchting toen dat zo duidelijk zichtbaar werd. Nu is de balans tussen ons beter en kunnen we reëel onderhandelen over wat er mogelijk is. Ik wil namelijk ook zonder haar met mijn dochter optrekken.

Man, 48 jaar

Ik zag eigenlijk niet meer goed wat er aan de hand was tussen ons, ik dacht dat het probleem echt bij mijn vrouw lag. Tijdens het gesprek kreeg ik door de symbolen ook inzicht in het feit dat mijn gedrag ook een rol speelt. Omdat ik altijd aardig gevonden wil worden, durf ik geen grenzen te stellen. Terwijl dat wel noodzakelijk is. Na de APK hebben mijn vrouw en ik besloten om te scheiden. De APK heeft eraan bijgedragen dat we daarover een gezamenlijke beslissing hebben genomen. De heldere begeleiding van Caroline, zonder oordeel, heeft ons echt geholpen.


Man, 61 jaar

Voor de APK had ik het gevoel dat ik in mijn eentje verantwoordelijk was voor het goed houden van de relatie. In de APK heb ik gevoeld dat we er echt samen voor staan en dat mijn partner wel degelijk zijn aandeel wil nemen. Ik ben zo blij dat de verantwoordelijkheid voor onze relatie niet meer alleen bij mij ligt, maar dat we het samen oppakken. We zijn niet voor niets bij elkaar!
Vrouw, 36 jaar


Of bel met me op 0633886581 om jouw situatie aan me voor te leggen, zodat we kunnen kijken welke vorm van begeleiding het beste bij je past.

Naast de zichtbare leuke dingen die je direkt ziet aan je partner, is ook een onzichtbare laag die meespeelt in het ‘vallen op’. Je herkent in de ander naast de positieve ook precies de negatieve dingen die je al kent. Het gedrag dat jij in je jeugd ontwikkeld hebt om om te kunnen gaan met wat je tekort kwam (of te veel kreeg) sluit ook op de ander aan.

Pas in de loop van je relatie wordt die onzichtbare laag zichtbaar. Pas als je een tijdje in een relatie bent, blijkt dat je van de ander precies niet krijgt waar je het meest naar verlangt. Zoals steun en aandacht. En je krijgt precies dat wat je liever niet hebt. Kritiek en afstandelijkheid bijvoorbeeld.

Vertrouwd

Ook jij hebt, net als ander mensen behoefte aan dingen die je kent, die vertrouwd zijn. Dat hunkeren naar wat vertrouwd is, heeft een bijzondere eigenschap: het maakt geen onderscheid tussen vertrouwde ervaringen die goed voor je zijn en vertrouwde ervaringen die niet goed voor je zijn. Dus herhaal je ook je oude pijn. Je herhaalt oude gevoelens van eenzaamheid, afgewezen worden en oude angsten en verdriet.

Van ellende word je niet creatief

Van ellende en narigheid wordt je niet creatief. Je probeert er aan te ontsnappen. Je bedenkt dus geen nieuwe mogelijkheden om met de problemen in je relatie om te gaan. Je probeert dat wat je altijd al deed, nog beter te doen. Je probeert nog minder nodig te hebben, je nog beter af te sluiten of nog beter voor de ander te zorgen in de hoop dat hij/zij ook een grotere bijdrage gaat leveren aan de relatie. Of je gaat verklaren wat er allemaal in de jeugd van je partner is gebeurd, waardoor hij/zij zich nu zo naar gedraagt en er niet voor jou is.

Je versterkt elkaars gedrag

Dat betekent dat je in je relatie nog beter wordt in de dingen waar je al goed in was. Je gaat bijvoorbeeld nog meer pleasen, sluit je nog verder af of gaat nog meer nadenken, analyseren of verklaren. In een relatie versterk je elkaars gedrag. Als jij steeds harder op de deur van je partner klopt, metselt de ander de deur langzaam maar zeker volkomen dicht. Je gaat net zo lang en intensief door met hetzelfde gedrag dat je bijna een karikatuur wordt van jezelf.  En je partner doet precies hetzelfde en wordt ook bijna een karikatuur van zichzelf.  Zo wordt wat je in het begin leuk vond an je partner, op den duur juist verschrikkelijk.

Gekmakend optimisme

Je vond zijn optimisme in het begin leuk, maar nu word je er gek van. Want ieder probleem dat je aan de orde stelt, wordt ontkend of gebagatelliseerd.  Hij blijkt eigenlijk niet echt positief: hij blijkt gewoon moeite te hebben met alles wat in zijn ogen negatief is. Dus dat komt voor jouw rekening.

Controlfreak

Vond je haar zorgzaamheid in het begin heerlijk, nu ervaar je het als verstikkend dat zij alles voor je probeert te regelen en nooit iets voor zichzelf doet. Ze is eigenlijk niet zo lief en zorgzaam als je dacht, ze is een overkritische controlfreak.

Je eigen gedrag maakt je ook niet vrolijk

En van je eigen reactie op het gedrag van je partner word je ook al niet vrolijk. Je vind dat je te snel kwaad wordt op de ander. Of dat je jezelf teveel afsluit. Je vind dat je beter voor jezelf zou moeten zorgen. Of dat je eigenlijk meer rekening zou moeten houden met je gezin.

Pijn bij allebei

En ervaar je in de loop van je relatie pijn van twee kanten: naast de pijn van het gemis aan contact met je partner, heb je van binnen ook de pijn van de kritiek op jezelf. Met dit pijnlijke gevoel kan je waarschijnlijk jaren in je relatie blijven. Je houdt immers van je partner en je wilt het je kinderen niet aandoen om te scheiden.

Het kan ook met minder pijn

Dat jij hier nu aan het lezen bent, betekent dat jij pijn ervaart door wat er mist in je relatie of doordat er dingen gebeuren in je relatie die je eigenlijk niet wilt.  En dat je verlangt naar een relatie waarin je gezien en gewaardeerd wordt en je geliefd en gedragen voelt door je partner. Dat kan. Via meer zelfkennis en meer zelfliefde kan jij ook jouw relatie verbeteren.


”Patronen, overtuigingen, blinde vlekken… alles krijgt met veel aandacht een plaats. Doordat je van je opstellingen foto’s kan nemen, blijft het ook visueel sterk bij je. De foto’s liggen in een mapje naast mijn bed. Met name de communicatie met mijn man is ongelofelijk verbeterd.”
Maria Grijpma

Het kan zelfs met veel liefde en plezier

Als mensen een sessie of workshop bij me hebben gevolgd, vertellen ze me na afloop vaak dat ze eigenlijk ‘als vanzelf’ dichter bij hun partner komen. De last die er van hun schouders valt doordat ze oude emotionele ballast opruimen, maakt ze vrij. Ze hoeven niet constant op de hoede te zijn om ‘niet meer in hun valkuil te stappen’.  Ze hebben er weer plezier in.

Hoe kan het dat een sessie zo goed werkt?


De belangrijkste stap die ik je in een sessie laat zetten, is dat je echt gaat kijken naar je eigen gevoelens en gedrag. Je onderzoekt welke shit uit het verleden nu nog een rol speelt. Want we komen altijd uit bij je vader en je moeder en hoe jij op hen bent gaan reageren als kind. Zien dat dat in het verleden ligt en je nu op andere manieren kunt reageren dan toen, is de enige manier om verandering te kunnen brengen in je relatie. Door zelf te zien wat jij nu doet en nalaat en keuzes te maken waardoor je relatie beter wordt.

Heb jij de moed of blijf je doormodderen?


Het vraagt moed om dat proces aan te gaan. Om te kiezen om je eigen verantwoordelijkheid. Om te kiezen om niet meer te wijzen naar je partner. Niet meer van je partner te verwachten dat hij/zij een einde maakt aan jullie problemen. Het vraagt moed om op zoek te gaan naar de parel die verscholen ligt onder je pijn. Je moed zal beloond worden. Je gaat er beter uitkomen. Je zult ontdekken dat je veel meer kwaliteiten hebt dan je nu uit de kast haalt. Dat er veel makkelijkere en fijnere manieren zijn om het leuk te hebben met je partner. Ook als uit de sessie(s) blijkt dat je beter een einde kunt maken aan je relatie. Dan zal je leven ook beter worden omdat je oprechter bent, je kop niet meer in het zand steek, niet meer een soort van blinde hoop koestert.

Verantwoordelijkheid nemen voor het oplossen van relatieproblemen

Dat jij verantwoordelijkheid wilt nemen voor je eigen gevoelens en je eigen gedrag en dat je bereid bent om te kijken in de ‘negatieve spiegel’ die je partner aan jou voorhoudt.

Ieder traject start met een Relatie APK®. Daarna beslissen jullie samen of je verder gaat en op welke manier. Zo is er een traject van vier sessies gecombineerd met online begeleiding, dat ongeveer een half jaar duurt.

Meteen een afspraak of eerst even bellen?

Je kunt hieronder meteen een afspraak maken of je kunt me bellen of mailen om jouw situatie (kort) aan me voor te leggen, zodat we kunnen kijken welke vorm van begeleiding het beste bij je past.