);
omgaan met afwijzing. Relatie Academie

Kan ik samenwerken met de ex die me heeft afgewezen? #relatievraagvandeweek

Kan ik mijn oude pijn opzij zetten als ik ga samenwerken met mijn ex? Wij hadden jaren een stiekeme relatie, hij heeft uiteindelijk zijn vrouw verlaten voor een ander en mij afgewezen. Dat is de #relatievraagvandeweek.

Vraag:

Ik heb jarenlang een affaire gehad met iemand in mijn werkveld.
Ik was begin twintig toen ik hem leerde kennen en hij was vanwege zijn werk naar het buitenland verhuisd en woonde alleen in Nederland. Hij wilde toen al van zijn vrouw scheiden maar deed dit niet vanwege zijn kinderen.

Na zes jaar kwam ik erachter dat hij een relatie met een ander had en hij is inmiddels gescheiden en samen met haar.

Ik zou graag op professioneel niveau met hem kunnen werken maar heb nog steeds veel verdriet van hoe het tussen ons gelopen is. Hij doet niet erg veel moeite om het weer helemaal goed te maken tussen ons.

Ik probeer dit wel, we hebben over een aantal weken een gesprek waarin ik moet beslissen of ik met hem werk komend jaar of niet.
Ik wil het graag maar weet niet goed hoe ik hem helemaal kan loslaten, mijn verdriet, boosheid en frustraties opzij zet om zo een goede werkrelatie met hem aan te kunnen gaan. Als ik een manier vind om mijn gevoelens opzij kan zetten en met hem kan samenwerken zou dit goed zijn voor mijn toekomst.
ik hoop dat je wat tips en adviezen hebt.

C

Antwoord:

Beste C,

Wat naar dat jouw ex je zo aan het lijntje heeft gehouden en uiteindelijk zijn vrouw heeft verlaten voor een ander dan voor jou. Zo afgewezen worden doet pijn. Het lijkt mij dat hij goed is in liegen en bedriegen en weinig rekening houdt met de gevoelens van anderen.

Geen betrouwbare man

Het is dus helemaal de vraag of het echt zo goed is voor jouw toekomst om met hem te gaan samenwerken. Hij zal immers alleen gebruik van jou maken voor zover dat hem handig uitkomt. Het is geen betrouwbare man, dus of jij wel naar waarde zal worden uitbetaald en er voldoende rekening wordt gehouden met jouw kwaliteiten en met jouw plek in je netwerk, is helemaal nog de vraag. Ik zou je beslist afraden om met een man te gaan samenwerken die zich zo heeft misdragen.

Onverwerkte pijn

En dat is dan nog los van de onverwerkte pijn, die weer opgerakeld zal worden en opgerakeld zal blijven worden. Het hele project zal jij jezelf moeten forceren. Want wat hij ook gaat zeggen in het gesprek, hij kan de schade die hij jou heeft toegebracht niet meer goed maken. Hij is er ook nooit in geïnteresseerd geweest om met jouw pijn om te gaan. Hij is er niet in geïnteresseerd om het goed te maken, hij neemt die verantwoordelijkheid nou eenmaal niet. En jij kunt die verantwoordelijkheid ook niet van hem overnemen, want hij is degene die jou in de steek heeft gelaten en niet andersom. Dat jij dat nog steeds probeert, betekent misschien wel dat je eigenlijk het einde van de relatie nog niet verwerkt hebt.

Zelfkwelling

Het is logisch dat je nog pijn hebt en het verbaast me dat je overweegt om deze zelfkwelling aan te gaan. Dat is waarschijnlijk ook net jouw probleem: je heel goed bent in het wegduwen van de dingen die je pijn doen. Dat je gewend bent om een beetje tekort te komen. Ten slotte heb je zeven jaar (als ik het goed begrijp) en relatie gehad met een getrouwde man. Een man die je beloofde bij zijn vrouw weg te gaan voor jou, maar dat niet deed. Dat betekent dat je heel goed bent in het wegstoppen wat je voelt en wat je nodig hebt. Dat je heel goed bent in het verdragen van gevoelens van pijn en afwijzing.

Afgewezen worden

Ik kan je geen tips geven om daar nog beter in te worden. Ik kan alleen maar aanraden om er minder goed in te worden. Om ervoor te kiezen om die weg niet meer in te slaan. Niet onnodig jezelf te confronteren met een man die je pijn heeft gedaan. Jezelf niet forceren om iemand te gaan vertrouwen die onbetrouwbaar is en alleen aan zijn eigen belangen denkt. Op zoek te gaan naar een minder pijnlijke toekomst. Er zijn vast leuke mannen en vrouwen waarmee je de samenwerking kunt aangaan. Mensen die je inspireren en waarderen.

Verslaving aan afgewezen worden

Mocht je jouw verslaving aan afgewezen worden eerst aan een nader onderzoek willen onderwerpen voordat je de knoop doorhakt, dan ben je uiteraard van harte welkom voor een sessie Turbo Therapie.