);
gezin op vakantie met caravan, terug naar tips voor een fijne vakantie met je gezin

Vijf tips voor een succesvolle vakantie met je partner

Bij sommige stellen gaat het vanzelf, die hebben veel plezier samen in de vakantie. Eindelijk de tijd om samen actief te zijn en uitgebreid te luieren. Ruimte om te vrijen en plezier te maken, zonder de verplichtingen van het dagelijks leven.

Bij andere stellen leidt juist de vakantie geregeld tot botsingen. Doet hij zijn best op de BBQ terwijl jij eigenlijk geen zin hebt in vlees. Zit je de halve dag te wachten tot ze eindelijk mee gaat om te wandelen. Soms erger je je dood als je zo lang bovenop elkaars lip zit. Een deel van de vakantiestress is te voorkomen.
 

 Vijf tips voor een succesvolle vakantie

1. Bereid je goed voor

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: laat op je werk (en thuis) niet alles op het laatste moment aankomen. Voorkom dat je pre-vakantiestress krijgt. Begin ruim van te voren aan de ‘klusjes die je voor de vakantie nog moet afmaken’.  Maak vakantielijstjes zodat je niet op de allerlaatste dag nog een XL luchtbed moet zien te scoren en ontdekt dat ze uitverkocht zijn.

 

2. Denk om je eigen plezier

Zorg dat je zelf aan je trekken komt in de vakantie. Neem niet aan dat de ander uit zichzelf wel weet waar jij lol in hebt. Praat over wat je echt leuk vindt en wat je graag wilt doen. Houdt de een van luieren en de ander van actief, wissel het dan voldoende af. En: je hoeft niet ALLES samen te te doen.

 

3. Neem allebei tijd voor jezelf

Sterker nog: zorg ervoor dat je beiden ook af en toe iets alleen doet. Normaal zit je ook niet constant op elkaars lip. Doe datgene waar je partner een hekel aan heeft gewoon in je eentje. Of met je kinderen. Neem geregeld even pauze van elkaar, al is het maar een boodschapje of een kleine wandeling. Dat kan onnodige ergernissen voorkomen.

 

4. Doe speciale dingen met ieder kind apart

Doe ieder apart iets met de kinderen. Liefst met ieder kind afzonderlijk. Dat maakt dat de kinderen zich gezien voelen. Bovendien kun je dan écht met hun afzonderlijke wensen rekening houden.

 

5. Klaar de lucht voordat je op vakantie gaat

Zit je nu iets dwars, neem voor de vakantie tijd om er met elkaar uit te komen. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld het 10-minutengesprek, waarbij je om de beurt tien minuten praat. Zie de spelregels van het tienminutengesprek.

Botst het toch?

Zien jullie op tegen de vakantie, of botsen jullie tijdens de vakantie zo dat je twijfelt over het voortbestaan van je relatie, maak dan een afspraak voor een coachingsgesprek. Ik ben de hele zomer beschikbaar voor afspraken. 

Kijk hier voor de mogelijkheden voor een Relatie APK samen met je partner en hier voor individuele Turbo Therapie.

Zie hier wat de mogelijkheden zijn, alleen of samen.