);

Meer regie over je leven met een individueel traject

Loop jij vast? Voel je je boos, teleurgesteld en ontevreden over je (liefdes)leven? Heb je behoefte aan grond onder je voeten en helderheid in je hoofd?

Het turbo-traject van de Relatie Academie is speciaal ontwikkeld voor mensen die al zelfinzicht hebben. Die weten dat ze bijvoorbeeld teveel pleasen en te weinig hun grenzen aangeven. Die weten dat ze veel te kritisch zijn op zichzelf, dat ze te hoge eisen stellen. Die weten dat ze te hard werken en toch niet bevredigd raken door al hun prestaties. Voor mensen die al weten wat ze anders zouden moeten doen, maar die er nog niet naar handelen. Die het niet voor elkaar krijgen om in het dagelijks leven (met of zonder partner) vorm te geven aan een ontspannen, verbonden leven.

Dit traject gaat je hepen om die wezenlijke veranderingen wel te realiseren. Met een combinatie van beproefde methodieken en oefeningen. Met individuele coaching gecombineerd met werken in een groep. Met een online programma met een keur aan oefeningen, praktische opdrachten en meditaties.

 Je ontdekt hoe jouw gedrag, gedachten en energie bijdragen aan stagnatie in je leven en je relatie én hoe je kunt bijdragen aan de oplossing ervan. Je leert om jouw eigen wensen en verlangens centraal te stellen. Je doorbreekt patronen van afhankelijkheid en machteloosheid. Je krijgt weer regie over jezelf.

Voortmodderen
Er kunnen veel verschillende aanleidingen zijn om mee te doen met dit turbo-traject. Hieronder zal ik er een aantal opsommen. Herken je één of meer van die situaties? Blijf niet langer alleen voortmodderen. Zorg voor jezelf en laat je steunen.  Door mijn enorme ervaring zie ik snel wat er aan de hand is en hou je een spiegel voor zodat je met nieuwe ogen naar jezelf en je situatie kijkt. Je krijgt handvatten om te doen wat nodig is. Je merkt wezenlijke veranderingen.

Je partner ontkent het probleem
Het kan zijn dat jij problemen ervaart, maar je partner het OK vindt zoals het gaat. Verspil je energie dan niet aan het overhalen van je partner om mee te komen. Erken dat jij tegen problemen aanloopt in de relatie die je wilt oplossen. Je bent daarvoor niet afhankelijk van je partner en of hij of zij in jullie relatie de problemen ook belangrijk genoeg vindt om een buitenstaander in te schakelen. Voor mannen geldt bijvoorbeeld dat zij het vaker dan hun partner als probleem ervaren dat er weinig seks is. Vrouwen komen soms ook omdat hun man te weinig seks wil, maar vaker benoemen ze als probleem dat ze meer willen praten dan hun partner, of dat ze zich teveel aanpassen aan de wensen van hun partner.

Je hebt twijfels over de relatie
Het kan ook zijn dat jij grote twijfels hebt over jullie relatie en wilt weten of het wel zin heeft om door te gaan. Als neutraal persoon stel ik  jouw belang centraal en ben ik niet gehecht aan de uitkomst. Een individueel relatiegesprek met mij geeft je dan inzicht in jezelf, je eigen gedrag en de mogelijkheden die jij hebt om je relatie ten positieve te beïnvloeden. En als die er niet meer zijn, kan ik je helpen om een beslissing te nemen waar je misschien al jaren tegenaan zit te hikken.

Na de scheiding ben je nog niet los van je ex
Ook na een scheiding kun je nog problemen ervaren die betrekking hebben op je relatie. Het kan zijn dat je moeilijk los komt van je ex. Of dat jullie in een voortdurende strijd verwikkeld blijven. Zeker als je een ‘moeilijke partner’ had, kan een steuntje in de rug helpen om weer volledig op eigen benen te staan.

Je doet al lang je best maar het werkt niet
Je merkt dat je ondanks alles wat je weet over je eigen geschiedenis en trauma’s en alles wat je eraan hebt gedaan toch in dezelfde patronen stapt. Je hebt gemediteerd, aan mindfullness gedaan, tantraworkshops gevolgd en toch is er een onderliggende laag waar je niet bij komt. Je hebt psychotherapie gedaan, maar je was slimmer dan de therapeut en wist hem/ haar om de tuin te leiden, zodat er niets wezenlijks is gebeurd.

Concrete aanleidingen voor mensen IN een relatie:

 • Je houdt van je partner. Je wilt ECHT meer praten, vrijen of andere leuke dingen doen samen met je partner, maar wat je ook doet, het gebeurt niet
 • Jullie hebben steeds dezelfde ruzies.
 • Je hebt last van afstand tussen jou en je partner.
 • Je voelt je overbelast, er ligt teveel op je bord.
 • Je partner wil te weinig seks.
 • De seks die jullie hebben, is niet prettig.
 • Je voelt je eenzaamheid in je relatie.
 • Je bent vreemd gegaan en wilt onderzoeken of je nu verder wilt met je partner of niet
 • Je partner is vreemd gegaan en je wilt onderzoeken of jij nu wel verder wil met hem of haar

Concrete aanleidingen voor mensen in /na een scheiding

 • Je bent je al jarenlang aan het aanpassen aan je partner en realiseert je dat de relatie eigenlijk eenzijdig is. Je wilt wel stoppen, maar weet niet hoe, of je bent bang voor de consequenties.
 • Je overweegt (al een tijdje) om te gaan scheiden.
 • Je houdt het echt niet meer uit met je partner.
 • Je bent aan het scheiden, maar het valt je zwaar.
 • Je bent gescheiden maar je voelt je nog niet vrij of de omgangsregeling loopt niet goed

Concrete aanleidingen voor mensen zonder relatie:

 • Je wilt je graag openstellen voor een relatie, maak je merkt dat iets je blokkeert
 • Je zoekt al tijden naar een nieuwe partner, maar er gebeurt almaar niets
 • Je denkt dat je te dik, te dun, te oud, te eigenwijs, te slim of te verlegen bent voor een relatie.

Laat mij je een steuntje in je rug geven.

Zonder je partner kiezen voor jouw persoonlijke groei
Als je een relatie hebt, is de beslissing om zonder je partner aan jezelf te gaan werken, vaak het moeilijkst. De meeste mensen denken namelijk dat je om een relatie te verbeteren altijd samen moet komen. Dat het dan pas gaat werken. En dat je als je alleen komt, eigenlijk betekent dat je uit de relatie stapt. Maar dat is niet waar. In je eentje kun je zo groeien en veranderen dat dat je relatie daar enorm door verbetert en dat je graag wilt blijven. Je leert gaat namelijk jouw patronen van denken, voelen en handelen veranderen. Je lost je eigen ‘oude shit’ op waardoor je in het hier en nu vrijer contact kunt maken met je partner en veel effectiever gaat communiceren. 

Wel stap je, door zelf te komen, onmiddellijk uit de afhankelijkheid van je partner. Jij bepaalt daarmee dat jouw gevoel de moeite waard is om wat mee te gaan doen. Of je partner het nou met je eens is of niet, jij neemt je eigen gevoelens serieus. Op dat moment maakt het dus niet langer uit of je partner zich voor een betere relatie wil inspannen of niet. Jij kiest voor jezelf in je relatie.

Wil je partner niet meekomen? Ben je bang bent voor wat er gebeurt als je alleen komt?
Vraag jezelf eens af:
* In hoeverre erken jij zelf dat je ongelukkig bent in je relatie?
* In hoeverre heb je je partner nodig om jouw gevoel hierover te erkennen?
* Wanneer neem je jouw eigen gevoel serieus genoeg om er echt wat mee te doen?

Kracht
In dit traject is onze aandacht gericht op jou en jouw eigen wensen en verlangens. Door die centraal te stellen, doorbreek je patronen van machteloosheid en afhankelijkheid. Je liefde kan weer stromen.  Uiteraard kan het ook zijn dat je uiteindelijk de pijnlijke conclusie trekt dat er geen toekomst is voor jullie relatie. Niet alle relatieproblemen zijn te verhelpen.

Investeren in je relatie is investeren in jezelf

In de eerste sessie richten we de aandacht volledig op het doorlichten van jouw heden, je verleden en je toekomst. Op jouw gevoelens, op jouw gedachten op jouw gedrag. Welke patronen zorgen ervoor dat jij niet wat jij kunt doen en nalaten om jouw wensen te realiseren.  Daarna ga je in een intensief online programma, samen met anderen die ook echt verandering in hun (liefdes)leven willen. 


Het traject omvat

 • korte telefonische intake
 • persoonlijke voorbereiding door middel van uitgebreid intakeformulier
 • uitgebreid intensief coachingsgesprek van twee uur
 • het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken (krijg je mee bij de sessie)
 • voorbereiding (ik lees de door jou ingevulde uitgebreide vragenlijst)
 • ‘nabereiding’ (jij maakt een verslag, als je nog vragen hebt, beantwoord ik die per mail)
 • een jaar toegang tot alle online modules van de online Relatie Academie
 • persoonlijke reacties op je vragen in de online leeromgeving
 • iedere maand een (live) webinar
 • een live-dag

Turboprogramma Liefde in jouw leven
dit veld niet invullen s.v.p.

Losse Turbo Sessie
Ke kunt ook nog steeds een afspraak maken voor een losse sessie TurboSessie van twee uur met Caroline Franssen in de online agenda.

Verander jouw gedrag en je relatie verandert mee. Je partner reageert immers op jouw gedrag. Jouw emotionele groei, betekent groei voor je relatie.