);

Een onvergetelijke Valentijnsdag

Valentijnsdag is dé dag waarop jij je partner kunt laten merken hoe bijzonder en speciaal je haar vindt en hoe veel je van haar houdt. Een betere investering in je relatie kun je bijna niet doen. Je partner aandacht geven, is de benzine waar je relatie op loopt!  Doordat er zoveel aandacht aan Valentijn wordt besteed (voor de bloemenverkopers schijnt het een topdag te zijn) rekent bijna iedereen er stiekem op een verrassing van de partner. Neem die gelegenheid te baat en bezorg hem of haar een onvergetelijke dag.

Ook mensen die eigenlijk niets met Valentijnsdag hebben, omdat ze het maar een commercieel feest vinden, wil ik juist uitnodigen om deze Valentijn alles uit de kast te halen. Kies een andere dag uit om te protesteren tegen de commercie! Het gaat om jouw partner, die ergens toch teleurgesteld zal zijn als je haar zelfs op Valentijnsdag niet centraal stelt.
 
Laat je partner op jouw eigen manier opnieuw ervaren hoeveel je van haar of hem houdt! Daar heb je geen bloemist voor nodig. Voor de mannen geldt: hoe meer jij de voorbereiding, planning en organisatie van Valentijnsdag in handen neemt, hoe beter. Daarmee zorg je ervoor dat je partner alles aan jou kan overlaten. Hoeft ze eindelijk eens even niet alles te regelen voor het gezin. Hoe meer zij zich kan overgeven aan de verwennerij, hoe groter het effect. Dus regel de oppas, reserveer het restaurant of haal alles in huis voor een maaltijd thuis. Zorg dat zij nergens aan hoeft te denken. Om haar volledig in de ‘ontvangende stand’ te krijgen, is het beste dat ze alleen maar een leuk jurkje hoeft aan te trekken en zich nergens druk over hoeft te maken.  
 
Hier een aantal tips voor een geslaagde Valentijnsdag:
 
1. Een zeer persoonlijk cadeautje
Kom op Valentijnsdag niet aan met de geijkte rode roos. Besteed tijd aan het kopen van een cadeautje dat pas bij je geliefde. Stop energie in je zoektocht. Verpak je cadeau mooi en bied het op een bijzondere manier aan.
 

2. Romantisch ontbijt, lunch of diner
Voor een romantisch ontbijt, lunch of diner kun je natuurlijk uit eten gaan. Als je je partner echt wilt verrassen, doe dan iets wat jullie niet eerder deden. Weinig mensen gaan  bijvoorbeeld ‘uit ontbijten’. Kies een plek waar je niet eerder was. Of juist het romantische tentje waar jullie relatie ooit begon. Ben je niet in de gelegenheid om uit eten te gaan omdat je geen geld hebt of geen oppas hebt kunnen vinden voor de kinderen? Laat de kinderen vooraf iets eten wat ze heel lekker vinden (en maak het jezelf makkelijk met bijvoorbeeld pannenkoeken of patat) en leg ze er vroeg in. Bereid dan een heerlijk diner voor jullie tweeën en dek de tafel mooi.

3. Erotische Valentijnsdag met Ritueel van de zintuigen
Je kunt je Valentijnsdag ook een sensueel tintje geven. Verzorg bijvoorbeeld eens een ritueel van de zintuigen voor je partner. Door de zintuigen op een zeer subtiele manier te ‘openen’, beleeft je partner je alles wat er gebeurd veel intenser. Dat geeft je seksleven beslist een nieuwe impuls! Lees hier hoe je zo’n ritueel voorbereid en uitvoert.

Laat je partner op een nieuwe intense manier  ruiken, proeven, horen en voelen .

Voorbereiding
Haal bijvoorbeeld zacht fruit, zoals mango en peer; bonbons, ijs en likeur in huis voor het proeven. Verzamel kleine instrumenten of gewone gebruiksvoorwerpen die geluid maken. Leg veertjes, kwasten en een zachte sjaal klaar voor het voelen. Ook een waaier kan door de plotselinge luchtverplaatsing voor een sensatie zorgen.

Maak van de slaapkamer of de huiskamer een heus boudoir. Gebruik mooie doeken en kaarsen om sfeer te scheppen. Bereid je voor op het stimuleren van vier zintuigen: horen, ruiken, proeven en voelen.

Begin
Breng je partner geblinddoekt ‘het boudoir’ binnen. Laat je partner zitten of liggen. Met de ogen dicht komt alles veel intenser binnen. Neem daarom je tijd.

Horen
Begin met geluiden maken om je partner heen. Gebruik je handen, klankschalen, muziekinstrumenten, een busje rijst. Wissel ritmische geluiden af met meer muzikale. Laat muziek horen die je partner raakt. Wrijf je vingers beurtelings dicht bij de oren. Pas op met te harde geluiden.

Laat even een stilte voordat je verder gaat met ‘ruiken’.
Je kunt daar uiteraard wel een fijn muziekje bij opzetten.

Ruiken
Hou stukjes fruit , chocolade, pepermunt en dergelijke onder de neus van je partner. Neem de tijd om je partner te laten ruiken en bijvoorbeeld het verschil tussen appel, peer en mango te ruiken. Ruiken gaat vooraf aan het proeven en kan daar ook zonder pauze in over gaan.

Proeven
Begin met fruit met niet al te veel smaak, zoals peer. Wrijf er zachtjes mee over de lippen van je partner. Plaag haar voor je het haar echt laat eten. Een klein stukje fruit kan een enorme smaaksensatie teweeg brengen, omdat je zo geconcentreerd bent. Een kersenbonbon is ook erg leuk om te geven. Ook kun je likeur geven, bijvoorbeeld door het eerst in jouw mond op te warmen en langzaam in die van haar te laten stromen.

Geef je partner even pauze en begin dan aan het ‘voelen’.

Voelen
Neem veertjes, zachte doeken, gebruik een waaier of blaas met je adem warme lucht in haar oor. Neem de tijd om met haar te spelen. Je kunt ook je haar gebruiken. Je kunt na de subtiele prikkelingen met veren en doekjes ook je handen gebruiken om haar aan te raken. Bouw het rustig op. Hoe subtieler je het aanpakt, hoe intenser de beleving is.

Einde
Laat je partner even rustig bijkomen van alle indrukken. Je kunt dan -desgewenst- de rollen omwisselen.

FIJNE VALENTIJNSDAG!