Veel mensen hebben een stemmetje in hun hoofd dat de hele dag niets anders doet dan je op je kop geven. Dat stemmetje noemen we de Innerlijke criticus. Hij/zij maakt kritische opmerkingen bij alles wat je doet, denkt of voelt. Je vindt bijvoorbeeld dat je vriendelijker zou moeten zijn, of juist assertiever.

Of dat je niet zo somber moet zijn, of minder ontevreden. Je zou een betere moeder zou moeten zijn, of  al verder zou moeten staan in je loopbaan. Het omschrijft wat je fout doet heel nauwkeurig. En je kunt het nooit goed doen. Je hoort voortdurend zelfkritiek. Daardoor raak je iedere keer opnieuw gericht op wat je niet goed doet en op wat beter kan. Dat werkt verlammend. Je ziet niet meer wat je wel goed doet. Je kunt niet meer genieten van het hier en nu. Voortdurende zelfkritiek maakt een mens ontevreden, gespannen en rusteloos.

Regie nemen over jezelf
Zelfkritiek is niet per definitie slecht. Iedere dag om half vijf je dag en je gedrag en je doelen eens tien minuten kritisch onder de loep nemen, is prima. Maar de hele dag door de criticus in je oor horen tetteren, is niet gezond. Ondertussen heb je wel door dat je van al die zelfkritiek doodongelukkig wordt. Als dat bij jou het geval is, dan is het nodig dat jij je Innerlijke Criticus van de troon afzet. Hoe krijg je je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat jij de leiding krijgt over je Innerlijke Criticus in plaats van dat zij/hij de leiding heeft over jou? Hoe zorg je dat de Innerlijke Criticus op een meer bescheiden plek terecht komt? Probeer je er nou al een tijdje van af te komen en aardiger te worden voor je zelf, maar lukt dat niet echt?

Workshop Sluit vriendschap met je innerlijke criticus
Kom dan naar de workshop Sluit vriendschap met je innerlijke criticus op zaterdag 22 juni in Culemborg. 

Wat levert het jou op:
Deze leerzame, speelse en inzichtgevende dag zal duidelijk maken dat jouw zelfkritiek niet klopt met de werkelijkheid. Dat levert jou de volgende dingen op:

  • rust in je hoofd
  • meer ontspanning
  • toename van je zelfwaardering
  • grip op je zelfkritiek
  • positieve focus, waardoor je meer gaat bereiken
  • je bent aardiger voor jezelf en daardoor gelukkiger

Praktisch:
Investering: €145,00 inclusief heerlijke lunch en prima verzorging gedurende de dag met vers fruit, muntthee, latte etc.

145.00

Dag om je innerlijke criticus te leren kennen en er vriendschap mee te sluiten, zodat jij (weer) de baas wordt over haar/hem.

4 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

Workshop Sluit vriendschap met je innerlijke criticus op 22 juni in Culemborg.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.