Veel mensen hebben een stemmetje in hun hoofd dat de hele dag niets anders doet dan je op je kop geven. Dat stemmetje noemen we de Innerlijke criticus. Hij/zij maakt kritische opmerkingen bij alles wat je doet, denkt of voelt. Je vindt bijvoorbeeld dat je vriendelijker zou moeten zijn, of juist assertiever.

Of dat je niet zo somber moet zijn, of minder ontevreden. Je vindt dat je een betere moeder zou moeten zijn, of dat je al verder zou moeten staan in je loopbaan. Het omschrijft wat je fout doet heel nauwkeurig. En je kunt het nooit goed doen. Je hoort voortdurend zelfkritiek. Daardoor raak je voortdurend gericht op wat je niet goed doet en op wat beter kan. Dat werkt verlammend. Je kunt niet meer genieten van het hier en nu. Voortdurende zelfkritiek maakt een mens ontevreden, gespannen en rusteloos.

Regie nemen over jezelf
Zelfkritiek is niet per definitie slecht. Iedere dag om half vijf je dag en je gedrag en je doelen eens tien minuten kritisch onder de loep nemen, is prima. Maar de hele dag door de criticus in je oor horen tetteren, is niet gezond. Ondertussen heb je wel door dat je van al die zelfkritiek doodongelukkig wordt. Als dat bij jou het geval is, dan is het nodig dat jij je Innerlijke Criticus van de troon afzet. Hoe krijg je je dat voor elkaar? Hoe zorg je dat jij de leiding krijgt over je Innerlijke Criticus in plaats van dat zij/hij de leiding heeft over jou? Hoe zorg je dat de Innerlijke Criticus op een meer bescheiden plek terecht komt? Probeer je er nou al een tijdje van af te komen en aardiger te worden voor je zelf, maar lukt dat niet echt?

Workshop Sluit Vriendschap met je innerlijke criticus
Kom dan naar de workshop Sluit vriendschap met je innerlijke criticus op zaterdag 22 juni in Culemborg. 

Wat levert het jou op:
Deze leerzame, speelse en inzichtgevende dag zal duidelijk maken dat jouw zelfkritiek niet klopt met de werkelijkheid. Dat levert jou de volgende dingen op:

  • rust in je hoofd
  • meer ontspanning
  • toename van je zelfwaardering
  • grip op je zelfkritiek
  • positieve focus, waardoor je meer gaat bereiken
  • je bent aardiger voor jezelf en daardoor gelukkiger

Wil je meer weten over deze workshop?

 

Op 23 april en 8 mei geef ik er een webinar over. Meld je hier aan.

 

 

Meteen inschrijven kan natuurlijk ook

Investering: €144,96 euro met vroegboekkorting, na 9 mei €174,95.
Inclusief lunch en verwennerijen
Aanvang: 10.00 uur, inloop vanaf 09.45 uur. Einde rond 16.30 uur.

Sluit vriendschap met je innerlijke criticus
dit veld niet invullen s.v.p.

 

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.