);
Opstelling van het innerlijk kind met innerlijke ouders die het veiligheid en koestering geven. We kunnen leren om wat wij bij onze eigen ouders tekort zijn gekomen, aan onszelf te geven.

BEELDKRACHT geeft inzicht

Beeld geeft snel en duidelijk inzicht in jezelf en je eigen gevoel en gedrag. Als je voor je ziet wat zich in je afspeelt, kun je beter afstand nemen en dus ook jezelf beter aansturen. Daarom wordt de BEELDKRACHT-methodiek in alle gesprekken van de Relatie Academie ingezet. Het is een snelle manier om gevoel, verstand, lichaam en energie weer op een lijn te krijgen.

14199648_10154464496617930_7313658502177451024_n
Opstelling waarbij de cliënt in beeld brengt welke aspecten van haar onderbelicht en welke aspecten overbelicht zijn. In deze sessie is de neiging om voor anderen te zorgen (verpleegster) minder prominent geworden.

Door middel van (systeem) opstellingen op tafel wordt gezien, besproken en ervaren welke eigenschappen en (onderdrukte) verlangens en behoeften een rol spelen in je leven. En je krijgt gereedschap in handen om jezelf aan te sturen.

In de Beeldkracht methodiek worden familieopstellingen en opstellingen van de eigen persoonlijkheid in één sessie naast elkaar gebruikt. Door zonder oordeel naar die verschillende aspecten van jezelf te kijken, ontstaat er een radikale aanvaarding van jezelf. Je gaat jezelf zien met je geschiedenis, je gebreken en je talenten. Doordat je niets meer afwijst, kun je jezelf op een ontspannen manier gaan aansturen. Je volledige potentieel valt vrij.

Het werken met poppetjes lijkt simpel, misschien zelfs in eerste instantie wat kinderachtig.

Het tegendeel is waar: je ervaar juist dat al je vermogens erdoor

14225574_10154471015517930_1429092347667243967_n
Opstelling van het innerlijk kind met innerlijke ouders die het veiligheid en koestering geven. We kunnen leren om wat wij bij onze eigen ouders tekort zijn gekomen, aan onszelf te geven.

worden aangesproken.

Je verstand, je gevoel, je lichaamssensaties en je energie doen actief mee. Je merkt dat je volwassen wordt. De poppetjes brengen soms precies die humor die nodig is om om te gaan met zware stukken uit je verleden of met lastige eigenschappen van jezelf.

Alle aspecten van je persoonlijkheid zijn nuttig en nodig. Je hebt van binnen allemaal onder meer een klein kind, een sterke, een intelligente. De kunst is om te leren op de juiste manier met je innerlijke delen om te gaan (dus bijvoorbeeld je kleine kind niet weg willen hebben, maar juist bescherming te geven).

In de sessie leer je hoe je die verschillende aspecten op de juiste momenten kan inzetten. Zodat bijvoorbeeld niet het naïeve meisje met haar partner onderhandelt over de vakantie of ze de bitch erop afstuurt als er gevreëen gaat worden.

Relatie APK
Als je als partner bij elkaar kijkt naar het beeld dat zo ontstaat,

14441021_10154512308202930_3642928928942048745_n
Opstelling van een familiesysteem. Door te zien wie aan jou vooraf gingen, krijg je een beter besef van je eigen plek in je systeem van herkomst.

leidt dat tot persoonlijke ontwikkeling in het kwadraat. Tijdens een Relatie APK bouwen beide partners tijdens het gesprek zo’n halve cirkel van poppetjes op. Zo krijg je zicht op elkaar en op de dynamiek die tussen jullie speelt. Meestal herken je de verschillende aspecten van je partner onmiddellijk en is het heel prettig dat ze helder benoemd worden en jij op jouw beurt kunt onderzoeken hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Eigen keuze
Deze methodiek is dus puur persoonlijk: iedereen kiest zelf poppetjes uit (er zijn er ruim 500). Het is een vereenvoudigde weergave van de complexiteit van de werkelijkheid. Doordat je naar jezelf kijkt als een complex organisme dat wel degelijk een aansturingsmechanisme heeft, kun je in het dagelijks leven ook daadwerkelijk keuzes maken die passen bij de omstandigheden en bij wat je wilt bereiken. Als je partner net thuis komt van een hele vermoeiende dag, kun je bijvoorbeeld beter even wachten om haar een moeilijke situatie op jouw werk voor te leggen die

Opstelling van 'overheersende delen' die even uitrusten Bach staat hier voor: je best doen (in een keursslijf), Einstein voor rationaliseren (en NIET VOELEN) en Edgar Allen Poe heeft een zwarte raaf op zijn schouder die voortdurend zelfkritiek geeft.
Opstelling van ‘overheersende delen’ die nadat ze erkend zijn, even uitrusten Bach staat hier voor: je best doen (in een keursslijf), Einstein voor rationaliseren (als strategie om niet te voelen) en Edgar Allen Poe staat voortdurend zelfkritiek.

jou verschrikkelijk dwars zit.

Inzicht en actie
Zo koppel je op een speelse en effectieve manier inzicht en bewustzijn aan actie. Van de opstellingen die zo tot stand komen, maak je foto’s van de beelden die voor jou belangrijk zijn. Door thuis naar de foto’s te kijken, krijg je weer helder voor de geest wat je te doen staat.

Opleiding BEELDKRACHT
Coaches en therapeuten die deze manier van werken willen gaan gebruiken in hun eigen praktijk, kunnen meedoen met korte bijscholing of de jaartraining BEELDKRACHT.