);

Stel: iedere keer dat je je rot voelt, verdrietig, afgewezen of bang en je vindt dat je je anders zou moeten voelen dan je je voelt. Iedere keer dat je vindt dat je aardiger, blijer, dapperder of gelukkiger en sterker moet zijn dan je je eigenlijk voelt. Zet je gedachten even stil. Realiseer je dat je bezig bent jezelf af te wijzen.

En draai het om.

In plaats van te proberen om je gevoel te veranderen, kies je ervoor om je ‘moeilijke gevoel’ te voelen. Je kiest ervoor om te oefenen om het gevoel te aanvaarden en te leren om goed voor jezelf met dat gevoel te zorgen met het gevoel. Wees zwak, bang en somber.

Troost jezelf als je verdrietig bent. (In plaats van te vinden dat je blij moet zijn). Koester en bescherm jezelf als je bang bent ( in plaats van te vinden dat je dapperder zou moeten zijn). Heb jezelf lief als je je afgewezen voelt (in plaats van te vinden dat je ergens boven zou moeten staan of geen anderen nodig replica tag heuer zou moeten hebben).

Wees zo zorgzaam, aandachtig en liefdevol voor jezelf als een vader en moeder die hun baby alles geven wat hij nodig heeft.

Dat kan er dan zo uitzien als op dit plaatje. Jouw innerlijke kind met jouw innerlijke ouders. Veilig, beschermd, geliefd.

één antwoord

  1. Renée Huussen

    Dit klinkt meer als een depressie. Dit doe ik namelijk al jaren uit mijzelf en het word er op deze manier niet beter op. Wat ik denk is dat je objectief naar jezelf moet kijken en de situaties. Dan naar wat anderen zouden kunnen doen of echt doen in die situatie en hoe jij doet of zou willen doen. Ben best pessimistisch maar realistisch ingesteld, dus omdenken helpt wel goed. Of anderen helpen als je ziet wat je denkt te herkennen (alle individuen ervaren dingen op een andere manier, dus niet alles op jezelf betrekken en goed om te leren objectief te zijn) om jezelf voldoening te geven en te luisteren naar het advies dat je eigenlijk zelf nodig hebt. Want achter alles wat je zegt zit een dieper gevoel.

    Ik reageer nooit op dit soort dingen en kan mijn hele middag vullen met het actief lezen van dit soort blogs of artikels, maar dit stond mij wel wat tegen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.