);

Zeven tips om single te blijven

Er zijn inmiddels meer dan een miljoen singles in Nederland. Toch vinden we single-zijn niet echt normaal. Als je niet zelf bezig bent met het vinden van een nieuwe geliefde, dan kun je er de klok op gelijk zetten dat je omgeving erover begint. En krijg je de ene na de andere tip om aan een partner te komen.

Maar hoe kun je er als single nou eigenlijk voor zorgen dat je geen partner krijgt? Hier zeven tips om te vermijden dat je een partner krijgt. Ook als je er maar drie of vier opvolgt, zit je gebeiteld!

  • Tip 1. Denk vaak dat er iets helemaal mis met jou is dat je single bent, dat er daarom echt wat aan je mankeert en dat je geen liefde waard bent.
  • Tip 2. Maak jezelf voortdurend wijs dat je je verlangen naar een partner ‘Los moet laten’.
  • Tip 3. Maak een zeer uitgebreide en gedetailleerde lijst eisen waaraan je toekomstige partner moet voldoen en leg iedereen die je ontmoet onmiddellijk bij de eerste date langs de meetlat.
  • Tip 4. Praat tijdens eerste date zeer negatief (en uitgebreid) over je ex en probeer te bewijzen dat het zijn/haar schuld is dat jullie uit elkaar zijn. Vertel ook meteen dat je wil samenwonen en kinderen krijgen.
  • Tip 5. Duik als het klikt meteen de eerste date het bed in, neem niet de tijd om iemand te leren kennen en te gaan vertrouwen, zorg ervoor dat seks en intimiteit niet met elkaar te maken krijgen.
  • Tip 6: Zodra je vaker met iemand gaat daten, klamp je dan meteen aan hem/haar vast.
  • Tip 7. Als het in die eerste fase mis gaat, denk dan dat de ander last heeft van bindingsangst, onderzoek je eigen beschikbaarheid niet.

WIL JE WEL EEN PARTNER?

Ben je korte of lange tijd alleen en wil je wel eens onderzoeken wat het is dat er geen nieuwe geliefde in je leven komt? Deze dag zijn de singles aan de beurt met hun relatiethema’s. We doen familie en kwaliteitenopstellingen om je een helder beeld te laten krijgen van jezelf en hoe jij relaties beleeft.

Het kan zijn dat je -zonder het te weten- nog vast zit in je vorige relatie of dat je verstrikt zit met iemand in je familie-systeem waardoor je niet echt beschikbaar bent. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij alleen floreert en dat het belangrijk is dat je jezelf toestemming geeft om alleen te leven. (En misschien wat munitie als je veel lastige vragen krijgt over jouw ‘burgerlijke staat’).

Je bent welkom als weduwe, weduwnaar, gescheiden man of vrouw en ook als je eigenlijk nog nooit een lange relatie hebt gehad en dat wel zou willen.

Praktisch:

Datum: vrijdag 8 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Aantal deelnemers: maximaal negen.

Prijs: €245,75 inclusief lunch en inclusief het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken (met daarin een hoofdstuk over ‘klaar zijn voor een relatie’ en een uitgebreid hoofdstuk over partnerkeuze).

Geef je hier op voor vrijdag 8 juli.