);

Er zijn inmiddels meer dan een miljoen singles in Nederland. Toch vinden we single-zijn niet echt normaal. Als je niet zelf bezig bent met het vinden van een nieuwe geliefde, dan kun je er de klok op gelijk zetten dat je omgeving erover begint. En krijg je de ene na de andere tip om aan een partner te komen.

Maar hoe kun je er als single nou eigenlijk voor zorgen dat je geen partner krijgt? Hier zeven tips om te vermijden dat je een partner krijgt. Ook als je er maar drie of vier opvolgt, zit je gebeiteld!

 • Tip 1. Denk vaak dat er iets helemaal mis met jou is dat je single bent, dat er daarom echt wat aan je mankeert en dat je geen liefde waard bent.
 • Tip 2. Maak jezelf voortdurend wijs dat je je verlangen naar een partner ‘Los moet laten’.
 • Tip 3. Maak een zeer uitgebreide en gedetailleerde lijst eisen waaraan je toekomstige partner moet voldoen en leg iedereen die je ontmoet onmiddellijk bij de eerste date langs de meetlat.
 • Tip 4. Praat tijdens eerste date zeer negatief (en uitgebreid) over je ex en probeer te bewijzen dat het zijn/haar schuld is dat jullie uit elkaar zijn. Vertel ook meteen dat je wil samenwonen en kinderen krijgen.
 • Tip 5. Duik als het klikt meteen de eerste date het bed in, neem niet de tijd om iemand te leren kennen en te gaan vertrouwen, zorg ervoor dat seks en intimiteit niet met elkaar te maken krijgen.
 • Tip 6: Zodra je vaker met iemand gaat daten, klamp je dan meteen aan hem/haar vast.
 • Tip 7. Als het in die eerste fase mis gaat, denk dan dat de ander last heeft van bindingsangst, onderzoek je eigen beschikbaarheid niet.

WIL JE WEL EEN PARTNER?

Ben je korte of lange tijd alleen en wil je wel eens onderzoeken wat het is dat er geen nieuwe geliefde in je leven komt? Deze dag zijn de singles aan de beurt met hun relatiethema’s. We doen familie en kwaliteitenopstellingen om je een helder beeld te laten krijgen van jezelf en hoe jij relaties beleeft.

Het kan zijn dat je -zonder het te weten- nog vast zit in je vorige relatie of dat je verstrikt zit met iemand in je familie-systeem waardoor je niet echt beschikbaar bent. Het kan natuurlijk ook zijn dat jij alleen floreert en dat het belangrijk is dat je jezelf toestemming geeft om alleen te leven. (En misschien wat munitie als je veel lastige vragen krijgt over jouw ‘burgerlijke staat’).

Je bent welkom als weduwe, weduwnaar, gescheiden man of vrouw en ook als je eigenlijk nog nooit een lange relatie hebt gehad en dat wel zou willen.

Praktisch:

Datum: vrijdag 8 juli van 10.00 tot 17.00 uur.

Aantal deelnemers: maximaal negen.

Prijs: €245,75 inclusief lunch en inclusief het boek Eerste Hulp Bij Relatieongelukken (met daarin een hoofdstuk over ‘klaar zijn voor een relatie’ en een uitgebreid hoofdstuk over partnerkeuze).

Geef je hier op voor vrijdag 8 juli.

7 reacties

 1. Coco

  Of je wordt een heel sterke en onafhankelijke vrouw, dan hoef je niet eens moeite doen om single te blijven 😉

  Ik ken meerdere sterke vrouwen die het ook helemaal niet erg vinden om single te zijn, inclusief mijzelf.

  Bovendien ben ik ervan overtuigd dat je vanzelf iemand tegenkomt die bij je past. Noem het karma…

  Beantwoorden
 2. Anita

  Of luister naar vriendinnen met relaties ;-).

  Uiteindelijk gaat het niet om single zijn of een relatie hebben. Het gaat erom dat je je fijn voelt, lekker in je vel zit. Een relatie is bepaald geen garantie op dergelijk geluk. Daar zul je zelf aan moeten werken.

  Beantwoorden
 3. Natasha

  Een relatie is niet zaligmakend. 60% van alles relaties falen voor allerlei reden. Dat gaat niet morgen anders worden.

  Mensen met partners maken deze vanzelfsprekende fouten ook 🙂

  Nederlandse vrouwen zijn vaak (niet iedereen) sterk afhankelijk van mannen (van hun portemonee) en zou beter naar hun relatie kunnen kijken en mij als single, met rust laten 🙂

  Beantwoorden
 4. Jantine Dijkstra

  He bah, wat een dom bericht!
  Alsof wij mensen alleen maar meetellen als we een relatie hebben…

  Beantwoorden
 5. Katja

  Door dit bericht krijg ik (als single) het gevoel dat ik schijnbaar bewust mijn best aan het doen ben om geen relatie te krijgen. Misschien krijg ik weer een relatie, misschien niet. Ik denk niet dat 100% van de mensen 100% van de tijd een relatie kan hebben.

  Beantwoorden
 6. Adriaan

  Beste single dames, staat er dat jullie dit dus allemaal doen? Nee, dat staat er niet. Ik kan nu wel een gemene opmerking plaatsen maar dat doe ik maar niet.

  Verder leuk bericht.

  @Coco Wat heeft dit met karma te maken? Karma betekend dat je iets goeds krijgt als je iets goeds doet. EN andersom als je iets fouts doet. Je zult dus veel goed moeten doen wil je een leuke vent tegen willen komen. Dat is de uitleg van karma in deze context. Maar ik snap je link niet helemaal.

  Beantwoorden
 7. Nino

  Wat een toxic klote tips joh , werkt sowieso maar is niet gezond voor jou of de ander. Wees gewoon eerlijk en zeg dat je liever single blijft

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.